Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää ja vaihtaa vaipan.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Vauva-aamussa tavataan muita vauvoja, lapsia ja vanhempia. Vauva-aamussa köllöttely- ja konttausikäiset lapset saavat yhdessä vanhemman kanssa osallistua leikkimiseen, liikkumiseen, tutkimiseen ja ilmaisuun mm. musiikki-, liikunta-, taide- ja satutuokioissa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Ohjattu tuokio järjestetään klo 10.15-10.45 ja tuokion aiheesta pyritään infoamaan edellisen viikon aikana Leikkipuisto Oravan Facebook-sivulla.

Neuvolan perhevalmennuksen jatkoon kuuluva vauvaperhetoiminta

Leikkipuistoissa tapahtuva erillinen vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Herttoniemen perhekeskus on Kalliossa, mutta perhevalmennukseen voi osallistua siinä puistossa, joka sopii teille parhaiten.

Neuvolan perhevalmennukseen kuuluva vauvaperhetoiminta 2020 

Toiminta on tällä hetkellä siirretty sähköiseksi ja tietoa vauvaperheen arjesta löydät hyvin Perheen tuki -sivustolta, perhevalmennus Helsingissä osiosta.


Vauvaperhetoiminta Herttoniemi-Laajasalo -alueella

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana.

Lisätietoja tulevista ryhmistä löydät linkistä Uniohjaus leikkipuistossa 


Oletko vauvan yksinhuoltajavanhempi?
Tervetuloa mukaan vauvaperhetoiminnnan aamuryhmään keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien ja ammattilaisten kanssa. Toiminta järjestetään yhteistyössä pienperheyhdistys ry:n ja HelsinkiMission kanssa.

Leikkipuisto Linja, Toinen linja 6, 050 402 0489, lp.linja@hel.fi  

Sateenkaariperheet ry järjestää myös perhevalmennusta lapsiperheille, joissa yksi tai useampi vanhemmista kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön.


29.07.2020 10:33