Suoraan sisältöön

Vauvaperheet


Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää ja vaihtaa vaipan.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Syyskaudella 2022 leikkipuisto Oravan vauva-aamu on pääsääntöisesti torstaisin. Vauva-aamussa tavataan muita vauvoja, lapsia ja vanhempia. Ohjattu tuokio järjestetään klo 10.00-10.45. Tarkempi tuokion sisältö tulee näkyviin viikottain ilmestyvään viikko-ohjelmaan, joka löytyy leikkipuisto Oravan Facebookista, Instagramista sekä leikkipuiston ilmoitustaululta.

Vauva-aamussa köllöttely- ja konttausikäiset lapset saavat yhdessä vanhemman kanssa osallistua leikkimiseen, liikkumiseen, tutkimiseen ja ilmaisuun mm. musiikki-, liikunta-, taide- ja satutuokioissa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. 

Neuvolan perhevalmennuksen jatkoon kuuluva vauvaperhetoiminta

Leikkipuistoissa tapahtuva erillinen vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Herttoniemen perhekeskus on Kalliossa, mutta perhevalmennukseen voi osallistua siinä puistossa, joka sopii teille parhaiten.

Neuvolan perhevalmennukseen kuuluva vauvaperhetoiminta 2022

Tietoa vauvaperheen arjesta löydät hyvin Perheen tuki -sivustolta, perhevalmennus Helsingissä osiosta.


Vauvaperhetoiminta Herttoniemi-Laajasalo -alueella

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana.

Lisätietoja tulevista ryhmistä löydät linkistä Uniohjaus leikkipuistossa 31.08.2022 08:51