Suoraan sisältöön

Koululaiset


Leikkipuisto Puuskakulma järjestää ryhmämuotoista perusopetuslainmukaista iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille lapsille.

Tietoja toiminnasta
Toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä. Ryhmämuotoiseen toimintaan kuuluu välipala. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä, muttei lauantaisin. 

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollistetaan läksyjen tekeminen ja rentoutuminen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Asiakasmaksut
100 e/kk, jos toiminta päättyy klo 16 tai 120 e/kk, jos toiminta päättyy klo 17. Asiakasmaksuun voi saada tulojen perusteella maksuhuojennuksen tai -vapautuksen. Katso tästä tulorajat ja hakuohjeet. Asiakasmaksuohjeet postitetaan iltapäivätoimintaan ottopäätöksen yhteydessä.

Hakuohje

  1. Iltapäivätoimintaan haetaan 22.3.–23.4.2021.
  2. Ohjeet hakemiseen ja hakulomake. Ilmoittautumiset palautetaan postitse tai sähköisesti Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. 
  3. Päätös toimintaan ottamisesta postitetaan huoltajille 1.7.2021 mennessä.
  4. Hakuajan ulkopuolella tehdyt hakemukset toimitetaan osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.

Leikkipuistot ovat avoimia kaikille
Leikkipuisto Puuskakulma on myös kaupunkilaisille avoin toiminta- ja leikkiympäristö. Muut koululaiset ovat aina tervetulleita leikkimään ja viihtymään maksutta ja ilman ennakkoilmoittautumista. Leikkipuistossa saa syödä omia eväitä.

Koululaisten loma-aikoina alueen leikkipuistoissa järjestetään retkiä, päiväleirejä, tapahtumia ja mukavaa tekemistä koululaisille. Ohjelmasta tiedotetaan lomien lähestyessä.

Toimintaamme voi tutustua myös leikkipuiston Facebook-sivuilla. Tervetuloa tutustumaan leikkipuistoon ja koululaisten iltapäivätoimintaan!


Puuskakulman arjen käytäntöjä

Välipala tarjotaan klo 13.30-14.30. Vanhempi on velvollinen ilmoittamaan lapsensa poissaolon puistosta.

Koululaisten kanssa vietämme aikaa sisällä ja ulkona leikkien, pelaten, liikkuen, askarrellen ja keskustellen. Suunnittelemme ja toteutamme toimintaa yhdessä koululaisten kanssa. Vähintään kaksi kertaa lukukaudessa järjestämme koululaisten kokouksen, jolloin koululaiset pääsevät kertomaan toiveitaan ja antamaan palautetta toiminnasta.

Ulkoilemme iltapäivätoiminnassa päivittäin ympäri vuoden, joten koululaisella tulee olla säänmukainen ulkovaatetus tullessaan puistoon. Omia kännyköitä saa käyttää tärkeisiin puheluihin ja viesteihin, mutta muuten puhelimet pidetään repussa.

30.04.2021 09:08