Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Roihuvuoren toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Parittomien viikkojen tiistai aamuisin klo: 10.15. Vauva-aamussa vaihtelevasti leikitään, liikutaan, lauletaan ja lorutellaan. Välillä on sosemaalausta ja vauvan kanssa jumppailua. Tule tapaamaan samassa elämäntilanteessa olevia.

Vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle.

Lisätietoja vauvaperhetoiminnasta löytyy kaupungin vauvaperhetoiminnan sivulta. Ryhmiin voi osallistua kaikki vauvojen vanhemmat yhdessä lapsen kanssa. Ryhmät ovat vertaistuellisia ja niissä keskustellaan vauvan vuorovaikutuksesta ja unirytmeistä sekä arjen jaksamisesta.

Vauvaperhetoimintaa järjestäviä ryhmiä löydät tapahtumakalenterista.

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.




04.03.2020 09:57