Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 21.3.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan toimintaa järjestävään puistoon. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

 

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.30.

Ilmoittautumisohjeet  lukuvuodelle 2022-2023

1. Lataa lomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

2. Voit ilmoittaa lapsesi leikkipuiston koululaisten toimintaan ja 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai leikkipuiston koululaisten toimintaan ilman maksullista välipalaa.

3. Lataa perustietoilmoitus tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

4. Palauta molemmat lomakkeet koululaisten toimintaa järjestävään leikkipuistoon.

Leikkipuistojen välipalamaksusta voi hakea vapautusta tällä lomakkeella (pdf)


Lisätietoa  ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta  hel.fi/leikkipuistot/koululaiset


Ruoholahden leikkipuiston arjen käytäntöjä

  • Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Lapsen lähtiessä leikkipuistosta, tulee hänen ilmoittaa lähdöstään ohjaajalle.
  • Ruoholahden ala-asteen ekaluokkalaiset haetaan 11.8.- 19.8.2022 välisenä aikana Ruoholahden ala-asteen pihalta lukujärjestyksen mukaan.  Tämän jälkeen ekaluokkalaiset saavat kulkea itsenäisesti leikkipuistoon.
  • Toiminnan ajan omat puhelimet pidetään koulurepussa. Puhelimenkäyttö on sallittu vain media-päivinä joista tiedotetaan erikseen. Lapsen tavoittaa leikkipuiston puhelimesta koko toiminta-ajan.
  • Leikkipuistossa toimitaan pääsääntöisesti ulkona. Lapsi tarvitsee säänmukaiset nimikoidut ulkovarusteet ja tarpeen mukaan myös vaihtovaatteita, joita voi säilyttää omalla naulakkopaikalla.  
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30.
  • Leikkipuisto ei vastaa leikkipuistoon tuoduista takeista, repuista eikä muusta omaisuudesta.
  • Jos lapsi lopettaa toiminnnan kesken lukukauden tulee lopetus ilmoittaa kirjallisesti leikkipuistoon kaksi viikkoa ennen kuun vaihdetta.
  • Lapset ovat vakuutettuja leikkipuiston alueella ja leikkipuiston retkillä.

17.03.2022 14:12