Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iänmukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Leikkipuisto Ruoholahdessa toimii kaksi leikkitoiminnan kerhoa: Menninkäiset ja Kultahiput.

Menninkäisten kerhon toiminta-aika on tiistaista torstaihin klo 9.00-11.30. Koulujen loma-aikoina  ei ole kerhoa .

Kerhossa ulkoillaan, liikutaan, luetaan satuja, lauletaan, leikitään, syödään omia eväitä ja harjoitellaan kädentaitoja. Kerholaisella tulee olla säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet sekä oma, nimellä varustettu kerhoreppu tai -kassi, jossa on hyvä kuljettaa omat kerhopäivän eväät, vaipat, nimikoidut varavaatteet ja sisätossut. Kerhoeväinä voi olla esimerkiksi voileipä, kuoritut ja paloitellut hedelmät, jugurtti tai muu.

Kultahippujen kerhon toiminta-aika on  tiistaista perjantaihin klo 9.00-11.30. Koulujen loma-aikoina ei ole kerhoa.

Kaikki toiminta kerhossa tapahtuu ulkona, vuoden jokaisena päivänä. Ulkoilun lomassa lauletaan, leikitään, liikutaan, syödään omia eväitä, taiteillaan ja tutkitaan luontoa.

Kerholaisella tulee olla säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet sekä oma, nimellä varustettu kerhoreppu, jossa on hyvä kuljettaa omat kerhopäivän eväät ja nimikoidut varavaatteet. Kerhoeväinä voi olla esimerkiksi voileipä, kuoritut ja paloitellut hedelmät, jugurtti tai muu.

Molemmissa kerhoissa on toimintakauden aikana erilaisia teemoja ja retkiä , joista tiedotetaan kauden alussa.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä, tiina.mesiniemi@hel.fi, puh. 09 310 74094.05.12.2019 10:37