Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuisto tarjoaa koululaisille iltapäivätoimintaa. Päivittäin toimintaa on sisä- ja ulkotiloissa, mutta korostamme ulkoilua.

Ohjatun toiminnan lisäksi tärkeää ovat myös lasten omat leikit,  rentoutuminen ja kavereiden tapaaminen. Toiminnan suunnittelu lähtee lasten toiveista ja tarpeista. Tavoitteena on toisia kunnioittava ja avoin ilmapiiri.

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Myös läksyjen tekemiseen on varattu aikaa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään viikottain osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Jokaiselle viikolle suunnittelemme teeman. Maaliskuun teemat ovat:

Viikko 10
Turvallisuusteema
Viikko 11
Luonnon materiaalit-teema
Viikko 12
Tanssiteema
Viikko 13
Pelit ja leikit

Rusthollarin arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun naulakkoon.  
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
    leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30.
  • Läksyjä voi tehdä sisätiloissa
  • Lapset saavat mennä Rusthollarin metsäalueelle syötyään välipalan. Takaisin pihalle on tultava klo 15:00 mennessä.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Ajankohtaista

-Elokuvakoulu: oman elokuvan tekoa 13.3., 20.3. ja 27.3. klo 14-15 (rajattu ryhmä)
-Taideprojekti: tunnepohjaista taiteilua ammattitaiteilijan ohjauksessa (rajattu ryhmä) 5.3., 12.3. ja 19.3.
-Sisäpeliturnaus: sählyottelu naapuripuiston koululaisten kanssa lähikoulun liikuntasalissa 13.3. klo 14-14.45 (avoin kaikille) JAA
04.03.2020 09:57