Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuistojen koululaisten toiminta:

 

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

 

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 21.3.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan toimintaa järjestävään puistoon. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

 

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.00.

Ilmoittautumisohjeet  lukuvuodelle 2022-2023

1. Lataa lomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

2. Voit ilmoittaa lapsesi leikkipuiston koululaisten toimintaan ja 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai leikkipuiston koululaisten toimintaan ilman maksullista välipalaa.

3. Lataa perustietolomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

4. Palauta molemmat lomakkeet koululaisten toimintaa järjestävään leikkipuistoon.

https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KasKo/lomakkeet/harkinnanvarainen-maksualennus.pdf

 

Lisätietoa  ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta 

 

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/leikki-ja-avoin-toiminta/leikkipuistot/koululaiset/koululaiset


Tervetuloa leikkipuisto Santahaminaan 


Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään kerran kuukaudessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan seuraavan kuukauden toimintaa ja tarkastellaan edellisen kuukauden toiveiden onnistumisia ja tekemättä jääneitä asioita.

Santahaminan arjen käytäntöjä

  • Ohjaajat ovat vastassa koululaisia leikkipuiston pihalla heidän tullessa koulusta. Tässä tilanteessa jokainen lapsi huomiodaan tervehtimällä. Koululaiset vievät reput sovittuun paikkaan. 
  • Ohjaaja merkitsee lapsen tulleeksi läsnäololistaan. Jos koululainen ei ole tullut noin 30 minuutin kuluessa koulun päättymisestä, ohjaaja soittaa vanhemmalle. Henkilökunta toivoo vanhempien ilmoittavan lastensa poissaoloista puistoon soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Puh. 09 310 56450, sähköposti lp.santahamina@hel.fi.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30. Välipala tulee päiväkodin keittiöstä, siinä noudatetaan kuuden viikon kiertävää listaa.
  • Vanhemmat päättävät saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Tarpeen tullen kutsumme vanhemmat mukaan selvittämään asioita. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin, tai muuhun iltapäivätoimintaan liittyvissä asioissa.


21.03.2022 12:25