Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuisto Seppä järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille ensi syksynä 2022. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.


Tietoja toiminnasta

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö. Iltapäivätoiminta alkaa syksyllä 2022 päivittäin koulupäivän päätyttyä Tehtaankadun ala-asteen väistötilasta osoitteesta Eiranranta 1 ja päättyy leikkipuisto Sepän pihaan.


Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 17. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Asiakasmaksut

100€/kk klo 16.00 saakka ja 120€/kk klo17.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.

Toimintaan hakeminen:

Hakuaika koululaisten iltapäivätoimintaan alkaa 21.3.2022 klo 08.00 ja päättyy 22.4.2022 klo 23.59. Hakemus tulee toimittaa hakuaikana. Kesken lukuvuoden tulleet hakemukset jäävät odottamaan, ja otamme huoltajaan yhteyttä, jos lapselle löytyy iltapäivätoiminnan paikka.

Hakuohjeet ja lisätietoa ilmoittautumisesta lukuvuodelle 2022-2023 löydät täältä: hel.fi/leikkipuistot/koululaiset


Sepän iltapäivien käytäntöjä:

Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Ohjaajille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vuosittain useampia kertoja osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. 

Leikkipuisto Sepän iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaisten iltapäivätoiminnan viikko-ohjelma koostuu koululaisten omista toiveista ja ideoista, kuten yhteisleikeistä, urheilusta, leikkimielisistä kilpailuista ja askartelusta. Lisäksi lukukauden aikana voidaan toteuttaa retkiä lähialueelle sekä järjestää erilaisia projektimuotoisia toimintoja. 

Toimintakauden viikko-ohjelmaa suunnitellaan yhdessä koululaisten kanssa ja se julkaistaan syksyn aikana vanhemmille sähköpostitse.22.03.2022 11:36