Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta


Leikkipuisto Sepän Siilinpesä-kerho

Kerhon toiminta-aika on klo 9.00–11.30 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Toimintakausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun. Koulujen loma-aikoina (syys-, joulu ja talviloma) ei ole kerhotoimintaa. Kerho on maksuton. 

Kerhon toiminnan tavoitteena on tukea lapsen hyvinvointia sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä antamalla lapsille valmiuksia itsenäiseen ja ryhmässä toimimiseen. Pääpaino on leikillä ja yhdessä toimimisella. Lapsille pyritään luomaan turvallinen ja innostava ilmapiiri joka houkuttelee osallistumaan taiteiluun, leikkiin, liikkumiseen ja tutkimiseen.

Toistaiseksi Siilinpesä-kerho järjestetään ulkona. Kerhopäivän alkaessa vanhemmat huolehtivat lasten käsien pesusta ja vessassa käynnistä tai vaipan vaihdosta. Jokaiselle kerholaiselle on nimikoitu naulakko eteisessä, jonne reput jätetään. Vanhemmat pukevat kerholiivin lapselle kerhopäivän alkaessa.

Kerho alkaa alkupiirillä, jossa käydään läpi Simo Siilin viikko-ohjelma, sekä lauletaan lauluja ja lorutellaan. Alkupiirin jälkeen siirrytään käsipesulle syömään kotona tehdyt eväät. Eväiden syömisen jälkeen siirrytään jatkamaan ulkoilua ja leikkejä ohjatusti. Vaihtoehtoisesti kerhopäivän aikana voidaan lähteä pienelle retkelle, josta vanhempia informoidaan etukäteen. Lisäksi kerhossa lapset saavat ohjatusti leikkiä, lukea, sekä harjoitella motorisia taitoja mm. taiteilun tai palapelien parissa.

Kerhon aloituksessa on tärkeää, että vanhempi yhdessä lapsen kanssa tutustuu kerhon toimintaan. Kerhoon lapsi tarvitsee säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet, kerhoreppuun varavaatteita, sisätossut, sekä helposti syötävät eväät. Vaatteet, jalkineet ja reppu on hyvä nimikoida.

Siilinpesä-kerho lomailee seuraavasti:
syysloma 12.-16.10.2020
joululoma 23.12.2020-6.1.2021
talviloma 22.-26.2.2021

Kerhotoiminta päättyy 27.5.2021.

Alueen kerhotarjonnasta ja vapaista paikoista saat tietoa alueen johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä, tiina.mesiniemi@hel.fi, puh. 09 310 74094.30.09.2020 12:14