Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho


Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta


Leikkipuisto Sepän Siilinpesä-kerho

Kerhon toiminta-aika on klo 9.00–11.30 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Toimintakausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun. Koulujen loma-aikoina (syys-, joulu ja talviloma) ei ole kerhotoimintaa. Kerho on maksuton. 

Kerhon toiminnan tavoitteena on tukea lapsen hyvinvointia sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä antamalla lapsille valmiuksia itsenäiseen ja ryhmässä toimimiseen. Pääpaino on leikillä ja yhdessä toimimisella. Lapsille pyritään luomaan turvallinen ja innostava ilmapiiri joka houkuttelee osallistumaan taiteiluun, leikkiin, liikkumiseen ja tutkimiseen.

Kerhopäivä alkaa ulkoilulla. Vanhemmat hakevat sisätiloista lapselle turvaliivin, jättävät repun lapsen nimikoidulle paikalle ja tuovat lapsen ulos ohjaajan luokse.  Kerholaiset siirtyvät sisätiloihin kello 10:00, jolloin on aamupiirin aika. Alkupiirin jälkeen siirrytään käsipesulle syömään kotona tehdyt eväät. Eväiden syömisen jälkeen siirrytään jatkamaan leikkejä ohjatusti. Vaihtoehtoisesti kerhopäivän aikana voidaan lähteä pienelle retkelle, josta vanhempia informoidaan etukäteen. Lisäksi kerhossa lapset saavat ohjatusti leikkiä, lukea, sekä harjoitella motorisia taitoja mm. taiteilun tai palapelien parissa.

Kerhon aloituksessa on tärkeää, että vanhempi yhdessä lapsen kanssa tutustuu kerhon toimintaan. Kerhoon lapsi tarvitsee säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet, kerhoreppuun varavaatteita, sisätossut, sekä helposti syötävät eväät. Vaatteet, jalkineet ja reppu on hyvä nimikoida.

Alueen kerhotarjonnasta ja vapaista paikoista saat tietoa alueen johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä, tiina.mesiniemi@hel.fi, puh. 09 310 74094.19.11.2021 10:41