Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. 
 
Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta hakulomakkeella.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy lapsen lähdettyä, viimeistään klo 16.   


Hakuohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan.


Strömbergin arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoonsa.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Toimintamme on ulkotoimintaa. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa myös sateella ja kylmemmillä ilmoilla.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.00-14.30. Välipalan syömme pienissä ryhmissä joko ulkona tai sisällä. Keskustelemme yhdessä päivän asioista valmistamamme välipalan äärellä. Mahdollisuus on myös syödä omat kotoa tuodut eväät.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja.  Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.


Ajankohtaista nyt:

Koululaisten päiväleirit - talviloma leikkipuistossa

Järjestämme maksutonta päiväleiritoimintaa 1.-3.-luokkalaisille koululaisten talvilomalla
21.2.-25.2.2022. Toimintaa on arkipäivisin klo 9.00-16.00.
Mukaan pääsee ilmoittautumalla leikkipuistoon.
Voit ilmoittaa lapsesi koko ajalle tai yksittäisille päiville suoraan leikkipuistoon. Paikkoja on rajoitetusti.  Vapaita leiripaikkoja voi tiedustella koko päiväleiritoiminnan ajan.
Päiväleirillä toimitaan pienryhmissä ja ulkoillaan päivittäin sekä tehdään retkiä kävellen lähialueelle.

Päivittäin mukaan tarvitaan: säänmukaiset vaatteet, omat eväät (leikkipuistossa on mikro + jääkaappi) ja juomapullo.

Leikkipuisto Strömberg
0931047233
lp.stromberg@hel.fi
08.02.2022 09:15