Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Taivallahdessa on päivittäin vaihtuvaa pienryhmätoimintaa. Viikko-ohjelma pitää sisällään esimerkiksi mediapajoja, liikuntatuokioita, kädentaitoja, retkiä ja lukupiirejä.

Taivallahden arjen käytäntöjä:

- Leikkipuistoon tullessaan lapset ilmoittautuvat ohjaajalle ja vievät repun
paikalleen naulakkoon.
-Jos lapsi on poissa leikkipuistosta tai 1-luokkalainen haetaan suoraan koulusta, vanhemmat ilmoittavat asiasta esimerkiksi tekstiviestillä.
Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
-Leikkipuistossa ulkoillaan paljon. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, että
leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
-Välipalaa on tarjolla noin klo 13.00 alkaen.
-Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai
haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
-Leikkipuistoon tuodut tavarat (puhelimet, lelut jne.) ovat omalla vastuulla.
-Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen erimielisyydet
ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Kun katsomme tarpeelliseksi, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Ajankohtaista

12.9.2019
 Koululaisfoorumin muistio
8.11.2019
 Koululaisfoorumin muistio
5.2.2020 Koululaisfoorumin muistio
17.02.2020 14:22