Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Leikkipuisto Taivallahdessa toimii leikkitoiminnan kerho Leijonat

Leijona-kerhon toiminta-aika on tiistaista torstaihin kello 9-11.30. Koulujen loma-aikoina kerhoa ei ole.

Kerhopäivä aloitetaan ulkoilulla hiekkalaatikkoalueella. Ulkoilun aikana retkeillään ja tutustutaan lähiympäristöön sekä leikitään. Ulkoilun jälkeen siirrytään leikkipuiston sisätiloihin leikkihuoneeseen, jossa lauletaan, lorutellaan, jumpataan, luetaan kirjoja, askarrellaan ja leikitään erilaisia leikkejä. Kerhopäivän lopuksi syödään omat eväät ja kerhopäivä päätetään loppuloruun ja loppulauluun.

Kerhoon liittyviä käytäntöjä: mukaan kerholainen tarvitsee säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet, kerhoreppuun varavaatteita, sisätossut sekä helposti syötävät eväät. Vaatteet, jalkineet ja reppu on hyvä nimikoida.
Ajankohtaisista asioista tiedotetaan kerran kuukaudessa kerhotiedotteella.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä, tiina.mesiniemi@hel.fi, puh. 09 310 74094.03.09.2019 14:52