Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuisto Tervapääsky järjestää ryhmämuotoista perusopetuslainmukaista iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille lapsille.

Tietoja toiminnasta
Toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä. Ryhmämuotoiseen toimintaan kuuluu välipala. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä, muttei lauantaisin. 

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollistetaan läksyjen tekeminen ja rentoutuminen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Asiakasmaksut
Iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on100 e/kk ja toiminta päättyy klo 16. Asiakasmaksuun voi saada tulojen perusteella maksuhuojennuksen tai -vapautuksen.  Katso tästä tulorajat ja hakuohjeet. Asiakasmaksuohjeet postitetaan iltapäivätoimintaan ottopäätöksen yhteydessä. Syksystä 2021 alkaen leikkipuistot eivät järjestä enää maksutonta iltapäivätoimintaa.

Hakuohje

 1. Iltapäivätoimintaan haetaan 22.3.–23.4.2021.
 2. Ohjeet hakemiseen ja hakulomake. Ilmoittautumiset palautetaan postitse tai sähköisesti Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle.  
 3. Hakuajan ulkopuolella tehdyt hakemukset toimitetaan osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.

Tervetuloa leikkipuisto Tervapääskyyn
Leikkipuisto Tervapääsky on myös kaupunkilaisille avoin toiminta- ja leikkiympäristö.

Koululaisten loma-aikoina alueen leikkipuistoissa järjestetään retkiä, päiväleirejä, tapahtumia ja mukavaa tekemistä koululaisille. Ohjelmasta tiedotetaan lomien lähestyessä.

Toimintaamme voi tutustua myös leikkipuiston Facebook-sivuilla. Tervetuloa tutustumaan leikkipuistoon ja koululaisten iltapäivätoimintaan!

Leikkipuisto Tervapääskyn iltapäivien viikko-ohjelma

Maanantai
Liikuntaleikit ,salivuoro 12.30-13.15
Tiistai ja torstai
Kädentaitopajat

Keskiviikko
Mahdollinen retkipäivä, salivuoro 12.30-13.15
Perjantai
Puuhastelua vaihdellen, bingo, lelupäivä,
omat pelit


Tervapääskyn arjen käytäntöjä

 • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun
  paikalleen naulakkoon. Ohjaaja merkitsee lapsen läsnäololistaan. 
 • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
  leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
 • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.00
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana ja autamme tarvittaessa. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä mieltä askarruttavissa tilanteissa.

 Ajankohtaista19.03.2021 09:11