Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho


Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

HUOM! Syksyn 2021 kerhoihin hakuaikaa on jatkettu 11.5.2021

Tutustu kerhoesitteeseen (pdf)

Leikkipuisto Tervapääskyn kerho Pääskyt

Kerhoajat: tiistai ja torstai klo 9.00 -11.30

Kerhotoiminnan tavoitteena on rohkaista lasta ja opettelemaan usia taitoja oman ikätasonsa ja yksilöllisen kehityksensä mukaan mm. kädentaitojen, musiikin, liikunnan ja roolileikkien avulla. Kerhossa opetellaan vuorovaikutustaitoja; toisen kunnioittamista ja kuuntelemista, vuoron odottamista ja ohjeiden noudattamista. Tavoitteena on turvallinen, lämmin ja innostava ilmapiiri. Voime varata keskusteluaikoja lapsen kerhoon liittyvissä asioissa.

Kerhoon liittyviä käytäntöjä:

Aloitamme kerhon ulkoilulla 9.00. Ulkoilemme sään mukaan noin puolen tunnin ajan. Turvallisuuden takia vanhemmat huolehtivat kerholaisille kerholiivit päälle ja kerholainen "luovutetaan" ohjaajalle ennen vanhemman lähtöä puistosta. Ulkovaatteet vaihdamme sisäsvaatteisiin. Kerhossa on hyvä olla mukana tossut. Sisällä aloitamme alkupiirillä, jossa laulamme ja kerromme kuulumisia. Tämän jälkeen on omien eväiden aika. Eväshetken jälkeen mm. askartelemme, jumppaamme, pelaamme ja leikimme. Loppupiirissä laulamme ja opettelemme uusia leikkejä. Kerho päättyy klo 11.30 ja lapset haetaan sisältä. Toivomme soittoa, jos hakija myöhästyy.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa alueen esitteestä tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Nina Vuorelta, nina.vuori@hel.fi, puh. 09 310 58693.27.04.2021 13:25