Suoraan sisältöön

Koululaiset


Leikkipuisto Tullinpuomi järjestää maksutonta leikkipuistojen koululaisten toimintaa syksyllä 2021.

Tietoja toiminnasta

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.30. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Toiminta on maksutonta. Leikkipuistoissa voi ilmoittautua myös 36,10 euroa/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.


Iltapäivätoiminnan hakuaika on 22.3.- 23.4.2021

https://www.hel.fi/Helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/leikki-ja-avoin-toiminta/leikkipuistot//koululaiset


Tullinpuomin iltapäivän käytäntöjä:

• Leikkipuistoon saapuessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun sisälle. Lapset ilmoittavat ohjaajalle, kun lähtevät puistosta pois.

• Leikkipuistotoiminnassa ulkoillaan paljon, joten säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä.

• Välipala on tarjolla n. klo 13-15.

• Lapset saavat käyttää leikkipuistossa omaa puhelintaan tarvittaessa yhteydenpitoon vanhempiinsa. Lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen. 

• Vanhemmat päättävät saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto sekä kellonaika ovat tärkeitä olla ohjaajilla. Poikkeuksista ja poissaoloista ilmoitetaan puistoon erikseen mieluiten puhelimitse esim. tekstiviestillä.

• Tuemme ja rohkaisemme lapsia omaehtoisiin leikkeihin ja peleihin. Leikkipuistossa lapsilla on myös mahdollista osallistua oman mielenkiintonsa mukaan erilaisiin ohjattuihin toimintoihin ja vaikuttaa itse niiden sisältöihin

• Puistossa pidetään muutaman kerran vuodessa koululaisille koululaisten foorumeja, joissa puhutaan ajankohtaisista asioista ja koululaiset saavat esittää omia toiveitaan puiston toiminnasta.

• Joskus tulee riitaa lasten välille. Riidatkin kuuluvat arkeen ja ne ovat myös erinomainen mahdollisuus kehittää kaveritaitoja. Puutumme riitatilanteisiin tarvittaessa. Ohjaajat ovat lasten tukena ristiriitoja selviteltäessä.  Jos on tarpeen, otamme yhteyttä vanhempiin. Toivomme vanhemmilta myös matalaa kynnystä olla yhteydessä meihin lasten kaverisuhteisiin tai muihin huolenaiheisiin liittyen.
 

 
06.04.2021 11:57