Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Ulvilan Ulpukat

Kerho toimii maanantaista keskiviikkoon kello 9.00-11.30

Vapaa leikki on kerhossa keskeisessä roolissa, sillä sen kautta opitaan monia tärkeitä sosiaalisia taitoja. Nuorimmilla kerholaisilla tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei toisilta oteta tavaroita käsistä ja vanhemmilla kerholaisilla taas sitä, että opetellaan roolileikkejä ja yhteisiä pelisääntöjä. Vapaa leikki on keskeisessä roolissa, sillä sen kautta opitaan monia tärkeitä sosiaalisia taitoja. Nuorimmilla kerholaisilla tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei toisilta oteta tavaroita käsistä ja vanhemmilla kerholaisilla taas sitä, että opetellaan roolileikkejä ja yhteisiä pelisääntöjä.

Kerhossa luodaan lapsille ympäristö, jossa on turvallista kokea erilaisia tunteita ja opetellaan myös ilmaisemaan niitä. Näitä taitoja harjoitellaan mm. satujen, laulujen, pelien, leikkien, tunnekorttien sekä vuorovaikutusleikkien avulla. Isommille lapsille annetaan mahdollisuus uppoutua ja heittäytyä rauhassa roolileikkien maailmaan. Roolileikit tarjoavat mahdollisuuden kokeilla hyvisten ja pahisten rooleja turvallisessa ympäristössä.

Sisään tullessa harjoitellaan ulkovaatteiden riisumista ja naulakkoon ripustamista. Sisälle siirtymisen yhteydessä on myös hyvä hetki harjoitella vessassa käymistä ja käsien pesua. Yhteisen eväshetken aikana harjoitellaan ruokapöytäkäyttäytymistä; syödään rauhassa omalla paikalla ja jutellaan vierustovereiden kanssa. Leikkien loputtua siivotaan yhdessä lelut paikalleen ja valmistaudutaan hakijoiden tuloon.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa alueen johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta, Outi Halmeelta, outi.halme@hel.fi, puh. 09 310 41358.06.02.2020 10:59