Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta


Leikkitoiminnankerho Salama

Salama-kerhon toimintasuunnitelma

Toimintapäivät: tiistai ja torstai klo 9.00-11.30


Kerho on turvallinen ja mukava leikkipaikka, joka antaa lapselle mahdollisuuden harjoitella taitoja ryhmässä ilman omia vanhempia. Kerhossa pääpaino on vapaalla leikillä ja sosiaalisten taitojen opettelulla. Kerhossa on toistuvat perusrutiinit, jotka luovat lapselle turvallisuutta.

Kerho aloitetaan ulkoilulla ja sen jälkeen siirrymme yhdessä sisätiloihin. Alkupiirissä toivotetaan lapset tervetulleeksi, lauletaan, lorutellaan, kerrotaan kuulumiset ja mitä kerhossa tehdään. Sen jälkeen syödään kotoa tuodut pienet eväät. Tämän jälkeen kerho jatkuu leikkien ja ohjattujen tuokioiden parissa. Loppupiirissa lauletaan loppulaulu ja jaetaan kerhokortit.

Poissaolot ilmoitetaan puistoon puhelimitse.

Leikkipuisto- ja varhaiskasvatusyksikön kerhotarjonnasta saat lisätietoa alueen esitteestä tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Nina Vuorelta, puh. 09 310 58693.14.01.2021 15:12