Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia,  lasten itse keksimiä leikkejä  ja silloin tällöin retkiä lähialueille . Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Viikkarin iltapäivät.

Leikkipuisto Viikkari toteuttaa lasten omia toiveita   sisä-ja ulkoleikeissä. Suurin toive lapsilla oli että he saavat leikkiä.

Lisäksi koululaiset saavat osallistua ohjattuihin tuokioihin ulkona ja keskiviikon askartelupäivään.

Perjantaina Viikkarissa on pelipäivä.

Koululaisten kanssa kokoustetaan  aina tarpeellisten asioiden/ toiveiden  noustessa esille.

Koululaisten laatimat Viikkarin säännöt

Viikkarin arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät reput omaan nimellä varustettuun naulakkoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
    leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.00-14.30
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.Ajankohtaista    JAA
27.02.2020 09:26