Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus - Maarianmaa

Päiväkoti Maarianmaa sijaitsee Viikinmäessä. Päiväkodin tilat on jaettu neljään kotipesään , jossa jokaisessa toimii kaksi kahden kasvattajan ryhmää tai yksi kolmen kasvattajan ryhmä. Jokaisessa ryhmässämme työskentelee sekä varhaiskasvatuksen opettajia että varhaiskasvatuksen lastenhoitajia. Lapsia on ryhmissä lasten iästä riippuen yleensä 8-21. Päiväkodissamme työskentelee lisäksi varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lapsiryhmillä on omien tilojen lisäksi käytössä yhteisiä jaettuja tiloja, mm. kotikeittiö, ateljee ja suuret eteistilat. Toimimme yhteisessä rakennuksessa koulun kanssa. Päiväkodin tilojen lisäksi käytämme mahdollisuuksien mukaan myös koulun tiloja, esim. liikuntasalia.

Maarianmaassa  on kaksi pihaa: yläpiha ja alapiha. Myös koulun piha on väillä käytössämme, samoin Maarianmaan puisto. Ympärillä oleva luonto; metsä, kalliot ja joenvarsi ovat ryhmien viikottaisessa käytössä. Muutakin lähiympäristöä käytetään osana oppimisympäristöä, niin että osa toiminnasta toteutetaan ulkona.

Haluamme luoda lapselle hyvän päivän varhaiskasvatuksessa: aikuisen läsnäolo, turvallisuus, rajat, monipuolinen toiminta sekä lasten toiveiden huomioiminen muodotavat Maarianmaalaisten hyvän päivän. Dokumentoimme toimintaamme Instagram-tileille.

Toimintamme pohjautuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja yksikkömme toimintasuunnitelmaan.

Toimintasuunnitelma 2019-2020
21.07.2020 12:25