Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus - Metsätähti

Päiväkoti Metsätähti sijaitsee Malminkartanon urbaanilla alueella, lähellä luontoa. Hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat monipuoliset retkeilykohteet lasten ikä ja kehitystaso huomioiden. Päiväkoti Metsätähdellä ja päiväkoti Kaunokilla on yhteinen toimintasuunnitelma, joka perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Kunnioitamme ihmisten erilaisuutta ja huomioimme sen suhteessa lapsiin, huoltajiin sekä työkavereihin. Lasten positiivinen huomiointi ja vahvuuksien hyödyntäminen on osa jokapäiväistä toimintaamme. Toimintakaudella 2019-2020 kehitämme erityisesti lasten ja aikuisten välistä sensitiivistä kohtaamista ja lisäämme musiikin ja liikunnan määrää arjen joka hetkessä. Musiikki ja liikunta menetelminä edistävät lasten oppimista ja lisäävät hyvinvointia lasten arkeen. Olemme myös mukana Helsingin yliopiston Toimi ja Opi -tutkimushankkeessa, jonka kautta henkilöstö saa lisää välineitä liikunnan ja kielitietoisen varhaiskasvatuksen toteutukseen.

Yksikön toimintasuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme on auki arkisin klo 6.15-17.15, tarvittaessa myös 17.30 saakka. Päivittäiset kohtaamiset ovat tärkeä osa huoltajien kanssa tehtävää yhteistyötä ja myös varahakijoista tulee aina ilmoittaa etukäteen. Toiminta suunnitellaan lasten läsnäolojen mukaan, minkä vuoksi toivomme että sovituista hoitoajoista pidetään kiinni.

Hyvin suunniteltu toiminta sekä toiminnan säännöllinen arviointi on lasten etu. Hyödynnämme työssämme myös yhteistyötahoja, kuten alueen kiertävää erityisopettajaa, suomi toisena kielenä -opettajaa sekä Malminkartanon neuvolaa. Avoin vuorovaikutus huoltajien kanssa on meille ensiarvoisen tärkeää.
09.12.2019 07:39