Suoraan sisältöön

Esiopetus

Esiopetusryhmä Tähdenlennot on kahden kasvattajan ryhmä, jossa on tänä vuonna (2017-2018) 14 esiopetusikäistä. Esiopetuksen toiminta-aika on päivittäin klo 8.30-12.30.

Ryhmä on jaettu kahteen pienryhmään, joille lapset ovat antaneet nimet; Härät ja Pehmoeläimet. Esiopetusryhmällä on käytössään kolme pienryhmätilaa, sali  osan aikaa ja osa ruokasalista. Päivä aloitetaan yleensä liikunnallisella leikillä. Sen lisäksi eskareilla on viikottain oma vuoro Hietakummun ala-asteen liikuntasalissa.

Esiopetusryhmässä on käytössä Askeleittain -materiaali. Erityisesti toimintakauden alussa, mutta myös myöhemminkin, kiinnitetään huomiota lasten yhteistoiminnallisuuteen ja yhteisöllisyyden luomiseen ja leikitään paljon vuorovaikutusleikkejä.

Lapsia rohkaistaan suunnittelemaan toimintaympäristöään toimivaksi ja mieluisaksi yhdessä toisten lasten ja kasvattajien kanssa. Lasten kanssa keskustellaan paljon ja heidän aloitteitaan ja ehdotuksiaan toteutetaan yhdessä. Lapsia rohkaistaan luottamaan itseensä ja taitoihinsa.Toisten kannustaminen ja auttaminen on ryhmässä tärkeää.

Esiopetuspäivä koostuu monipuolisesta ja vaihtelevasta toiminnasta yhdessä kokeillen, oppien ja oppimisesta iloiten.

Helsingin esiopetuksen opetussunnitelma (pdf)    

Esiopetuksen toimintasuunnitelma (pdf)12.06.2019 08:11