Suoraan sisältöön

Esiopetus

Päiväkoti Riikan esikoulu toimii osoitteessa Runeberginkatu 39 (Museokadun risteys). Esikoululaiset käyttävät lähipuistoja ulkoilussa.

Päiväkoti Riikan esikoululainen kirjoitti tammikuussa 2018 ilmoitustaulullemme ”KIVA PÄIVÄ”. Miksi? Koska Riikan esikoulussa on kivaa!

Aamuisin toivotamme lapset tervetulleiksi aamiaiselle ja siitä alkavat päivän puuhat. Esikoululaisten päiviin kuuluu sisä- ja ulkotoimintaa, aktiivista aikuisten alkuun panemaa toimintaa, tavoitteellista uusien asioiden oppimiseen tähtäävää toimintaa ja lasten itsensä ideoimaa ja toimeenpanemaa toimintaa.

Kaikessa painottuu lapsen osa toiminnan keskiössä, meidän eskariyhteisöön kuuluminen, uskaltaminen, kokeileminen, yrittäminen ja osallistuminen. Pelaamme pelejä, tanssimme, laulamme, näyttelemme, kirjoitamme runoja, maalaamme, piirrämme ja leikimme. Luemme päivittäin satuja ja kuvakirjoja.  Kannustamme luoviin leikkeihin, majojen rakentamiseen ja projekteihin, joissa kaikissa opimme uusia taitoja ja nautimme esikoululaisen innokkuudella uuden kokeilemisesta ja oppimisesta.

Vuoden aikana opettelemme myös kirjaimet ja numerot, laskemme numeroilla ja leikimme kielellä. Jumppaamme sisällä ja ulkona. Retkeilemme leikkipuistoissa, kulttuurikohteissa, konserteissa ja museoissa. Riikan eskarissa aikuiset haluavat auttaa lasta kasvamaan omannäköisekseen ja rohkaista lasta tuomaan oma panoksensa ryhmän toimintaan.

Helsingin esiopetuksen opetussunnitelma (pdf)     10.01.2020 14:12