Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatus - Tapio

Päiväkoti Tapiossa on noin 35 lasta, jotka ovat iältään 1-5-vuotiaita. Lapset ovat jaettu kahteen ryhmään, joille lapset tällä toimintakaudella keksivät nimet Pallot ja Vitamiinit. Muodostamme myös toiminnan mukaan erilaisia pienryhmiä, toiminnasta riippuen pienryhmät työskentelevät sekä erikseen että yhdessä muiden pienryhmien kanssa.

Tapiossa on yhdessä sovittuun teemaan liittyen projekteja ja pajatyöskentelyä, joihin osallistuvat kaikki lapset ja kasvattajat. Meillä on säännöllisesti myös koko talon yhteisiä tempauksia, joissa kaikki ovat koolla yhtä aikaa, mm. synttärimuskarit kerran kuussa.

Lapsi tuntee olonsa turvalliseksi kun aikuinen on aidosti läsnä ja kuuntelee lasta. Turvallinen ilmapiiri syntyy, kun yhteistyö henkilökunnan kesken ja perheiden kanssa toimii. Jokainen aikuinen on jokaista lasta varten. Vanhempaintoimikuntamme on aktiivinen ja toimii lämpimässä yhteistyössä päiväkodin kanssa.

Järjestämme päiväkodin arjen siten, että lapsi voisi kasvaa itseensä luottavaksi, uusille asioille avoimeksi, toista ihmistä kunnioittavaksi ja yhteistyökykyiseksi ihmiseksi. Kuuntelemme lasten ajatuksia ja mielipiteitä, ja otamme ne huomioon toimintaa suunnitellessa. Me kaikki olemme erilaisia ja se on rikkaus.27.11.2019 12:27