Var stolt grå – nu söker man Helsingfors gråaste foto

I Helsingfors lever man årets gråaste och mörkaste tid. Mitt i de gråa tonerna fungerar staden som en stämningsfull scen för höstens evenemang. Helsingfors urbana detaljer, havslandskap och dess invånare erbjuder många fascinerande fotografiska teman och mycken inspiration.
Ihmisiä katsomassa merelle Lammassaarelta.
Stadsbornas gråa stunder delas i stadens kanaler i de sociala medierna och på infoskärmar i november. Bland alla deltagare i fototävlingen utlottas upplevelsegåvokort till Allas Sea Pool. Bild: Mika Ruusunen

Man har inlett en fototävling i Helsingfors stads kanaler i de sociala medierna, där man söker stadsbornas egna Gråa Helsingfors-stunder. Tävlingen pågår 24.10–5.11. Bland alla deltagare i fototävlingen utlottas fyra upplevelsegåvokort till Allas Sea Pool. Vinnarna informeras personligen via Instagram och på Facebook i kommentarerna till fotot den 7 november. Stadsbornas gråa stunder delas i stadens kanaler på sociala medierna och på infoskärmar i november. 

Årets gråaste dag firas den 9 november, då stadsbornas gråa stunder delas i stadens kanaler på sociala medierna och på infoskärmar.  

Så här deltar du i tävlingen 

Man kan delta i tävlingen genom att ta ett foto och publicera det i Helsingfors stads kanaler i de sociala medierna. 

Lägg till fotot på Facebook i kommentarfältet till vår utlottningspublikation.
Helsingfors stads Facebook-sida(Länk leder till extern tjänst)(Länken leder till en extern tjänst)
 
Markera ditt foto på Instagram med taggen @Helsinki eller skicka fotot till oss med ett privat meddelande via Instagram.  
Helsingfors stads Instagram(Länk leder till extern tjänst)(Länken leder till en extern tjänst)
 

Fotografera exempelvis följande teman  

1. Gråhetens hjältar. Visa hur man kan njuta av gråhet. Gör något överraskande eller roligt trots vädret!  
2. Gråheten är i tittarens ögon. Dela din finaste tagning av det gråa Helsingfors!  
3. Grå men ömsint. På vilket sätt njuter du av grått väder? Tipsa andra om små lyckliga ögonblicken i vardagen mitt i gråheten. 

Staden fylls av stämningsfulla evenemang 

I slutet av oktober och i början av november finns det gott om evenemang i Helsingfors. Den ätbara hösten bjuder på många olika tematiska matevenemang. Evenemanget Vin & Mat ordnas i Mässcentret 24–27.10, Lakrits- och Salmiakfestivalen i Gamla Hamnen (Wanha Satama) 26–27.10 och Halliween skräcktillställning i Hagnäs saluhall 26.10. 

Viaborgs kekrifest firas i Sveaborg 2.11. Årets gråaste dag firas på Senatstorget 9.11 med en slutsåld folkfest vid namnet Världens gråaste folkfest. Teknologi- och tillväxtföretagsevenemanget Slush ordnas i Mässcentret 20–21.11. Fler evenemang hittar du i stadens evenemangskalender.

Helsingin kaupungin tapahtumakalenteri(Länk leder till extern tjänst)

Regler för fototävlingen Gråa Helsingfors 

Tävlingen pågår fram till 24.10 kl. 23.59. Personerna som förekommer på fotot ska ha gett sitt samtycke till det. Om barn under 18 år deltar i tävlingen ska vårdnadshavarens tillstånd till detta finnas. Arrangören förkastar fotot, om det är diskriminerande, kränkande eller annars strider mot tävlingsreglerna. Priserna i utlottningen kan inte bytas ut mot pengar.   

Pris: Fyra (4) presentkort till Allas Sea Pool med inträde till bassängen och en frukost för hela dagen. Två av prisen lottas ut på Facebook och två på Instagram. Vinnarna informeras personligen via privatmeddelande på Instagram och på Facebook i kommentarerna till fotot 7.11.2024. Om vinnarna inte kontaktar arrangören inom utsatt tid (12.11.2024), återgår priset till en ny utlottning.  

Genom att delta i fototävlingen förbinder sig deltagarna att följa dessa regler och ger tillstånd att använda fotot på Helsingfors kanaler i de sociala medierna samt på stadens yttersidor. Tävlingsarrangören ansvarar inte för deltaganden som inte kommer fram på grund av tekniska problem.  

Eventuella kontaktuppgifter som deltagarna delger används endast för syften som relaterar till leveransen av priset och de delges inte till utomstående. Genom att delta i utlottningen ger deltagaren sitt samtycke till behandlingen av personuppgifter för genomförande av tävlingen och prisutdelningen.  

Kommunikations- och marknadsföringsregistret vid Helsingfors stadskansli. Meta/Facebook och Instagram är inte delaktiga i tävlingen.
 

Pariskunta nauttii syksyn tunnelmasta parvekkeella.
Mitt i den gråa årstiden kan man skapa stämning med ljus och stämningsbelysning. Bild: Juha Valkeajoki / Sherpa