Helsingfors stadsstyrelse behandlade personalrapporten, stadsstrategin och organens elektroniska sammanträden

Stadsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde 4.4 att anteckna stadens personalrapport för 2021. Stadsstyrelsen beslutade också att sammanträden för stadens orga

Stadsstyrelsen antecknade vid sitt sammanträde 4.4 stadens personalrapport för 2021. Personalrapporten ger en helhetsbild av stadens anställda och av de personalpolitiska åtgärderna i syfte att främja en god personalupplevelse och därmed genomförandet av stadsstrategin.

Antalet anställda var 39 255 vid årsskiftet, dvs. 103 fler än för ett år sedan. Ökningen var 0,25 procent medan den motsvarande ökningen året innan var 4,5 procent.

Elektroniska sammanträden gjordes återigen möjliga
vid stadens organ

Stadsstyrelsen beslutade att förutom stadsfullmäktige ordnar stadens organ sina sammanträden elektroniskt genom en elektronisk fjärruppkoppling. Medlemmarna kan delta i sammanträdet även på plats. På grund av den försämrade pandemisituationen i Helsingfors är det motiverat att gå över till elektroniska sammanträden.

Beslutet träder i kraft 5.4.2022 och gäller tills vidare.

Dessutom beslutade stadsstyrelsen vid sitt sammanträde om genomförandet av stadsstrategin och gav två utlåtanden om lagändringar.

 

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här (på finska).