Helsingin kaupunki varautuu energiatilanteeseen

Kansliapäällikkö on asettanut koordinaatioryhmän, joka valmistelee Helsingin kaupunkitasoista varautumista mahdollisiin energiahäiriöihin talvella.
Kaupungintalo iltavalaistuksessa.

Talvikaudella 2022–2023 ennakoidaan erilaisia häiriötä sähkön hintaan ja saatavuuteen. Tällä on vaikutuksia Helsingin kaupungin toimintaan ja palveluihin. Valituilla energiavarautumisen toimilla on merkittäviä toimialarajoja ylittäviä riippuvuuksia. Näiden riippuvuuksien huomioiminen kokonaisuutena on olennaista kaupunkilaisten palvelujen varmistamiseksi.

Kansliapäällikkö on asettanut kaupunkitasoisen koordinaatioryhmän tilanteeseen varautumista varten.

Koordinaatioryhmän tehtävänä on tukea kaupungin johtoa ja päätöksentekoa kaupunkiyhteisen tilannekuvan ylläpitämisessä. Se tekee vaikutusten arviointia eri toimista energiahinnan sekä -tarjonnan häiriöiden hallitsemiseksi, valmistelee linjauksia kaupunkiyhteisistä energiatoimista syksyllä 2022 ja tukee toimialoja, kansliaa ja liikelaitoksia toimenpiteiden toimeenpanossa.

Ryhmä vahvistaa myös talousvaikutusten kaupunkiyhteistä hallintaa ja edistää yhdenmukaista viestintää kaupungin energiavarautumisen kokonaiskuvasta.

Koordinaatioryhmän työ on valmistelevaa ja tarpeelliset toimivaltaisen viranomaisen päätökset tehdään erikseen. Ryhmä voi kuulla tarpeelliseksi katsomiaan asiantuntijoita tai valmistelutahoja ja nimittää alatyöryhmiä. Kokouksiin voidaan tarvittaessa kutsua kaupungin ulkopuolisia osallistujia.

Lisätietoja:

Kansliapäällikön päätös