Jätekuljetukset vaikeuksissa lumitilanteen vuoksi

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY vetoaa kaikkiinasukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat jätetilojen esteettömyydestä.
Jäteauto lumisella kerrostalopihalla.

Jäteastioiden tyhjennykset ovat tällä hetkellä aikataulusta myöhässä. Poikkeukselliset lumisateet ovat tehneet tilanteesta erittäin vaativan. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY vetoaa kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat pihojen, tien varsien ja jätetilojen esteettömyydestä.

Koko alkuvuoden ovat kuljettajien sairaustapaukset ja vaikea kelitilanne viivästyttäneet jätekuljetuksia. Nyt tulivat vielä kelivaikeudet hidastamaan kuljetuksia entisestään.

Jäteauton kuljettajista on edelleen pulaa sairauslomien takia, vaikka urakoitsijamme ovat käyttäneet kaikki mahdolliset vaihtoehtonsa korvaavan henkilöstön ja apukäsien saamiseksi. Terveenä pysyneet kuljettajat ovat puolestaan paiskineet ylitöitä jaksamisen äärirajoilla koko alkuvuoden, joten hekin tarvitsevat välillä lepoa ja normaaleja työvuoroja, HSY:n kuljetuspalveluiden logistiikkapäällikkö Tero Salo vetoaa asukkaisiin.

Ongelmia ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rankat lumimyräkät. Lumitilanne onki raskaille jäteautoille vaikea erityisesti kaduilla ja ahtailla pihoilla.

Eikä keli tästä parane, sillä loppuviikolla on luvassa lisää vaikeaa loskakeliä vesi- ja räntäsateen vuoksi, ennakoi Salo.

Jätekuljetusten poikkeustilanne on jatkunut pahana jo pari kuukautta, mutta valoa on luvassa kevätauringon myötä. Ymmärrystä ja kärsivällisyyttä toivotaan nyt kaikilta.

Kuljettajamme tekevät joka päivä parhaansa, jotta kaikkien jäteastiat saataisiin tyhjennettyä mahdollisimman pian, toteaa Salo.

Näin helpotat jäteastiatyhjennyksiä:

  • Hoida tarvittavat lumityöt ja hiekoitukset pihoilla ja teiden varsilla, jotta raskaat ja leveät jäteautot pääsevät suorittamaan astiatyhjennykset esteettä.
  • Varmista, että aitauksessa, astiasuojassa tai jätehuoneessa olevan astian saa esteettä ulos tyhjennettäväksi.
    Huolehdi myös lukollisten jätetilojen lukkojen jäätymisen estosta.
  • Varmista, että astiat eivät ole jäätyneet kiinni maahan ja jätetilan ovet avautuvat vaivatta, jotta tyhjennykset saadaan suoritettua.
  • Syväsäiliöiden kannet ja säiliöiden edustat on puhdistettava lumesta.
  • Jos kiinteistösi jäteastiat ovat täynnä, säilytäthän jätteitäsi kotona mahdollisuuksien mukaan siihen asti, kunnes astiat on saatu tyhjennettyä.

Lisää aiheesta
HSY(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: HSY