Kaupunginhallitus hyväksyi HAM Helsingin taidemuseosäätiön perustamisen

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä kokouksessaan 13.12. HAM Helsingin taidemuseosäätiö sr:n perustamisen. Kaupunginhallitus päätti myös jatkaa taiteen prosenttipe

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä kokouksessaan 13.12.2021 HAM Helsingin taidemuseosäätiö sr:n perustamisen. Helsingin taidemuseon säätiöimistä koskeva valmistelu sai alkunsa syksyllä 2018, kun pormestari nimitti selvityshenkilön taidemuseon tulevaisuuden organisaatiomallin, tehtävän ja sijainnin selvittämistä varten.

Selvityksen tavoitteena oli kirkastaa taidemuseon näyttelytoiminnan, Helsinki Biennaalin ja julkisen taiteen kokoelman roolia helsinkiläisessä taiteen ja kulttuurin kentässä sekä suhteessa kansainväliseen kenttään.

HAMin säätiöiminen valmistellaan kaksivaiheisesti. Nyt päätettävänä olevassa ensimmäisessä vaiheessa perustetaan säätiö pienellä pääomalla. Toisessa vaiheessa keväällä 2022 kaupunginvaltuuston päätettäväksi esitetään liikkeenluovutusta nyt perustettavaan säätiöön.

Säätiön perustamiseen liittyvät asiakirjat löytyvät esityslistan liitteistä.

Helsinki jatkaa taiteen prosenttiperiaatteen noudattamista

Kaupunginhallitus päätti jatkaa taiteen prosenttiperiaatteen noudattamista ja hyväksyi prosenttirahahankkeita koskevat toimintatavat.

Prosenttiperiaatetta jatketaan muun muassa merkittävissä julkisissa rakennushankkeissa, puisto- ja katuhankkeissa ja sovittavilla kaupunkiuudistus-, projekti- ja täydennysrakentamisalueilla.

Prosenttirahahankkeissa noudatettavat toimintatavat ja vastuutahot on kuvattu tarkemmin asiaa valmistelleen työryhmän raportissa.

Kaupunginhallitus asetti nuorisoneuvoston 2022-2023

Kaupunginhallitus asetti vuosiksi 2022−2023 nuorisoneuvoston, joka edistää lasten ja nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Neuvoston tehtävänä on vaikuttaa eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisoneuvosto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä.

Nuorisoneuvoston kokoonpano löytyy päätösehdotuksesta.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.