Keski-Helsingin suunnitelmat ja ajankohtaiset hankkeet esillä Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa 14. huhtikuuta

Pasilassa, Käpylässä, Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissä lukuisia ajankohtaisia kaava- ja liikennehankkeita.
Havainnekuva Opastinsilta 8. Näkymä kadulta Asemapäällikönkatu ja Ratamestarinkatu kulmaan. Huttunen - Lipasti Arkkitehdit Oy.

Pasilassa, Käpylässä, Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissä lukuisia ajankohtaisia kaava- ja liikennehankkeita. Alueen asioista saat kerralla tietoa Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa 14.4. klo 17−19.30.

Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa kaupungin asiantuntijat esittelevät ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita keskisen Helsingin eri kaupunginosista. Pasilan esitykset on koottu omaksi osuudekseen kello 17 alkaen. Käpylän, Kumpulan, Koskelan, Toukolan ja Arabianrannan alueiden ajankohtaisia asioita esitellään n. kello 18.20 eteenpäin. Tilaisuus päättyy klo 19.30.

Pasilan alue kehittyy uusien liikennehankkeiden ja lisärakentamisen ansiosta entistäkin merkittävämmäksi keskukseksi. Keski-Pasila rakentuu ja Pasila kasvaa myös pohjoiseen, kun Postipuistoon rakennetaan uutta asuinaluetta. Kaavoituksen ajankohtaiskatsauksessa esitellään lyhyesti käynnissä olevia hankkeita. Itä-Pasilan ajankohtaisia hankkeita ovat Opastinsilta 8 sekä Opastinsilta 1 ja 2, joissa nykyisten rakennusten tilalle suunnitellaan uusia rakennuksia. Länsi-Pasilassa on alkamassa Pasilan puistotien ja päiväkoti Hertan alueen suunnittelu. Tilaisuudessa kerrotaan myös Veturitien katuhankkeen tilanteesta sekä muista alueen katuhankkeista.

Käpylässä, Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissä isoja ja pieniä hankkeita rinnakkain, joista saadaan lyhyt katsaus illan toisessa osiossa klo 18.20 alkaen. Kaavahankkeiden lisäksi illassa esitellään Mäkelänkadun bulevardikaupungin suunnittelun tilannetta. Saamme myös kuulla Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen ajankohtaisia kuulumisia.

Nopeasti kasvavat kaupunginosat houkuttelevat myös lapsiperheitä, ja kuulemme katsaukset keskisen Helsingin koulujen ja päiväkotien tilanteeseen. 

Aiheista voi kysyä verkkotilaisuuden chatissa. Nostamme ennakkoon lähetettyjä kysymyksiä sekä illan aikana chatissä esitettyjä kysymyksiä asiantuntijoiden vastattavaksi illan Vastauksia kysymyksiin -osioissa esitysten jälkeen. Lisätiedot, ohjeet, tilaisuuden ohjelma, aikataulu ja liittymislinkki löytyvät tilaisuuden verkkosivulta. Julkaisemme illasta tallenteen verkossa tilaisuuden jälkeen.

Uutinen julkaistu 9.4. ja Tuoreutettu 12. ja 14.4.