Kontulan ja Myllypuron metroasemat avautuvat 5. elokuuta – Kontulassa työt jatkuvat

Kontulan ja Myllypuron metroasemat avataan metromatkustajien käyttöön maanantaina 5. elokuuta. Kaupunkiliikenne Oy:n parannustyöt Kontulan asemalla jatkuvat, ja käytössä on väliaikaisia järjestelyjä.
Metrojuna Kulosaaren sillalla. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy
Metrojuna Kulosaaren sillalla. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy

Metroliikenne kulkee Kontulan asemalla syyskuun alkuun asti yhdeltä raiteelta: metrojuna saapuu ja lähtee raiteelta 1. Käytössä ovat itäinen ja pohjoinen sisäänkäynti. Läntinen sisäänkäynti pysyy suljettuna rakennustöiden takia.

Kontula toimii Mellunmäen metrohaaran pääteasemana 8. syyskuuta asti.

Kontulassa parannustyöt jatkuvat

Kontulan metroaseman perusparannustyöt jatkuvat laituritasolla liikenteen aloittamisen jälkeen. Tänä kesänä toteutettavat työt ovat sijoittuneet aseman laiturialueelle, jonka vuoksi asema on ollut suljettuna metroliikenteeltä. Asemalaiturin alakaton ja metroradan seinien rakennustyöt ovat kesken, joten asemalla ovat käytössä väliaikaiset opasteet ja valaistus. Matkustajien turvallisen liikkumisen takaamiseksi laiturille on asennettu suojaseinä.

Parannushanke jatkuu Kontulan asemalla vuodelle 2025, jolloin aseman läntinen sisäänkäynti rakennetaan kokonaisuudessaan uudelleen sekä uusitaan muun muassa liukuportaita ja hissejä.

Perusparannuksella Kontulan metroasemaa saadaan nykyaikaistettua matkustajia paremmin palvelevaksi, turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi.

Metroa korvaavan bussin reitti muuttuu 5. elokuuta

Metroa korvaavan bussilinjan 99M reitti muuttuu maanantaina 5. elokuuta, ja bussi liikennöi ainoastaan Kontulan ja Mellunmäen välillä. Bussi lähtee Kontulassa Kontulantien pysäkeiltä sekä Mellunmäessä bussiterminaalin laiturista 15.

Työmaiden vuoksi kesän aikana useita metroasemia on pois käytöstä

Kesän 2024 aikana toteutetaan useita metron parannushankkeita, jotka vaativat metron liikennekatkoja. Metroliikenne katkaistaan töiden vuoksi kesällä eri vaiheissa Rautatientorin metroasemalla sekä metron Mellunmäen haaralla. 

Lue lisää kaikista toteutettavista hankkeista: 
Kesän 2024 metron liikennöintikatko(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Rautatientorin metroasema avautuu matkustajaliikenteelle 2. syyskuuta ja Mellunmäen metroasema 9. syyskuuta.