Malminkartanon keskiosaan tutkitaan rakentamismahdollisuuksia suunnittelukilpailulla – Tervetuloa asukaskävelylle 11.10.

Malminkartanon keskiosaan tutkitaan maankäytön mahdollisuuksia suunnittelukilpailun kautta. Kilpailu käynnistyy lokakuussa, voittaja valitaan keväällä 2022.
Malminkartanon keskiosa Malminkartanontieltä kuvattuna, oikealla Kartanonmetsä.

Malminkartanon keskiosaan tutkitaan uusia maankäytön mahdollisuuksia suunnittelukilpailun kautta. Kilpailun tavoitteena on löytää ratkaisu, jossa voidaan parhaalla mahdollisella tavalla sovittaa yhteen uutta rakentamista ja luonto. Kilpailu käynnistyy lokakuussa ja voittaja valitaan keväällä 2022. Kaupunki järjestää asukaskävelyn Malminkartanossa 11.10.2021, jossa voi kysyä ja keskustella suunnittelusta.

Malminkartanon keskiosa tunnetaan myös Kartanonmetsänä ja suunnittelualue sijaitsee osin Malminkartanon juna-aseman päällä. Kilpailun kautta haetaan tasapainoista lopputulosta, joka sovittaa yhteen luonnon ja uuden rakentamisen. Lisäksi halutaan sujuvoittaa alueen kulkuyhteyksiä, sillä nykyiset kävelyreitit etenkin Malminkartanontien ja asema-alueen välillä ovat hankalat. Kilpailu käynnistyy lokakuussa ja siihen kutsutaan neljä arkkitehtitoimistoa.

Asukkailla on mahdollisuus tutustua ja kommentoida verkossa kilpailuehdotuksia alkuvuonna 2022, ennen voittajan valintaa. Kommentit viedään tiedoksi tuomaristolle. Voittajaehdotus toimii tulevan asemakaavan pohjana ja asemakaavan laatiminen voi alkaa aikaisintaan keväällä 2022. Kaavoituksen käynnistymisestä viestitään erikseen ja sen aikana voi jättää mielipiteitä normaalin kaavaprosessin mukaisesti.

Asukaskävelyllä keskustellaan suunnittelusta, esittelyvideo kertoo taustat

Kaupunki järjestää asukaskävelyn maanantaina 11.10.2021 kello 16.30-18.00. Kävelykierroksen lähtöpiste on Malminkartanonaukiolla ja kävelyreitti kulkee Malminkartanon keskiosan ympäristössä. Kierroksella on mukana asiantuntijoita kaupungilta ja maanomistajan edustaja. Kävelyllä voi kysyä ja keskustella asiatuntijoiden kanssa suunnitteluun liittyvistä aiheista. Kierros ei ole esteetön, mutta lähtöpisteeseen pääsee esteettömästi juttelemaan asiantuntijoiden kanssa kierroksen alussa. Tervetuloa mukaan!

Suunnittelusta on myös tehty lyhyt esittelyvideo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), joka kertoo suunnittelusta ja sen taustoista. 

Malminkartanoon uutta nostetta

Malminkartano (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)on yksi Helsingin kaupungin
kaupunkiuudistuskohteista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Kaupunkiuudistuksen tarkoitus on kohentaa asuinalueiden viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta kokonaisvaltaisesti sekä mahdollistaa laadukas täydennysrakentaminen.

Lisäksi Malminkartanoon ollaan laatimassa suunnitteluperiaatteita, jotka ohjaavat koko alueen toimintojen sijoittumista, kuten liikenneyhteystarpeita ja viher- ja virkistyspalveluverkostoa. Suunnitteluperiaatteet ohjaavat myös uusia asemakaavoja. Suunnitteluperiaatteet valmistuvat alkuvuodesta 2022.