Pasilanbaanan rakentaminen sulkee väliaikaisesti Paciuksenkaaren läpiajon Pikku Huopalahdessa

Paciuksenkaaren läpiajo Tilkankadun ja Tilkanvierron risteyksessä sulkeutuu moottoriajoneuvoilta 12. elokuuta rakennustöiden takia. Jalankulun ja pyöräilyn läpikulku säilyy. Moottoriajoneuvojen ajoyhteys palautuu syyskuun lopussa.
Paciuksenkaaren läpiajo sulkeutuu 12. elokuuta rakentamistöiden takia. Kartta alueesta.

Työt liittyvät Pasilanbaanan katuosuuksien rakentamiseen. Risteyksessä rakennetaan ensimmäisenä vesihuolto ja suojaputkitukset. Näiden jälkeen pintarakennustyöt, kivityöt ja vihertyöt.

Urakka valmistuu syyskuun 2024 loppuun mennessä. Urakoitsija on GRK Suomi Oy.

Työmaa vaikuttaa liikenteeseen

  • Paciuksenkaari suljetaan liikenteeltä Tilkankadun ja Tilkanvierron risteyksessä. Moottoriajoneuvojen läpiajo Paciuksenkaarelta Tilkankadulle on suljettuna 12.8.-30.9.2024.
  • Aikaisemmin suljettu Tilkanvierto pysyy suljettuna Mannerheimintien alittavan sillan kohdalta eteenpäin.
  • Huoltoajo Tilkanvierto 7 kiinteistöihin on Mannerheimintien ja Tilkanvierron kautta.
  • Ajoyhteys Tilkankujan pysäköintialueelle sallittu Tilkankadulta.

Tulossa uusi pyöräkatu

Urakassa valmistuu yhteensä 530 metriä uutta pyöräkatua. Ratsastie sekä Tilkanvierto muutetaan pyöräkaduksi Tilkankadun ja keskuspuiston välillä turvallisen ja selkeän pyöräliikenteen mahdollistamiseksi.

Pyöräkadulla pyöräilijät ajavat yhdessä autoilijoiden kanssa ajoradalla. Autoilijat sopeuttavat vauhtinsa pyöräilynopeuteen. Itäpäässään pyöräkatu liittyy nykyiseen keskuspuiston jalankulun ja pyöräilyn väylään.

Tilkanvierrolla säilyy jalkakäytävät kadun molemmin puolin, ja Ratsastien eteläreunalla säilyy nykyinen 3 metriä leveä jalkakäytävä. Katujen pohjoisreunalla on kadunvarsipysäköintipaikkoja. Tilkanvierron pyöräbaana yhdistyy Pikku Huopalahden puistosta tulevaan pyörätiehen.