Ratikkaliikenne siirtyy kesäaikatauluihin – linja 8 jää tauolle, ratikat 1,2 ja 7 poikkeusreiteille

Ratikkaliikenne siirtyy kesäaikatauluihin 13. kesäkuuta alkaen. Samalla ratikkalinja 8 jää tauolle. Ratikat 1, 2 ja 7 siirtyvät poikkeusreiteille.
Raitiovaunu pysäkillä.

Ratikkaliikenne siirtyy poikkeuksellisesti kesäaikatauluihin jo maanantaina 13. kesäkuuta viikko ennen muuta joukkoliikennettä. Samalla ratikkalinja 8 jää tauolle.

Ratikkaliikenteen siirtyminen kesäaikatauluihin vaikuttaa erityisesti arkiliikenteeseen maanantaista perjantaihin. Linjojen vuoroväli ruuhka-aikana on 12 minuuttia. Linjat 4 ja 10 liikennöidään normaalisti siihen asti, kunnes myös muu joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin 20. kesäkuuta. Linjoja 4S ja 5 ei liikennöidä 13.-19. kesäkuuta välisenä aikana.

Katutöiden vaikutus ratikkaliikenteeseen

Katutöiden siirtyminen seuraavaan vaiheeseen muuttaa ratikoiden ja korvaavien bussien reittejä maanantaista 13. kesäkuuta alkaen. Linja 1 siirtyy pitkälle poikkeusreitille Hakaniemen kautta Arabiaan. Linjaa 2 ajetaan vain välillä Olympiaterminaali-Ooppera. Korvaava bussi 2X aloittaa välillä Postitalo-Ooppera-Pasila. Linja 7 ajaa Pasilan sijaan Mäkelänkatua Käpylään. Linjaa 8 ei ajeta ollenkaan. Korvaavan bussin 8X reitti pitenee välille Jätkäsaari-Ooppera-Sörnäinen-Pasila.

Raitiovaunujen reitit ja aikataulut ovat nähtävissä Reittioppaasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Ratikat palaavat omille reiteilleen syysliikenteen myötä 15. elokuuta ja korvaavien bussien 2X ja 8X liikenne lakkaa.

Lue lisää:
HSL: Ratikat siirtyvät kesäaikatauluihin

(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
HSL: Ratikoiden poikkeusreitit ja korvaavat bussiyhteydet

(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Muutoksia liikenteessä Sturenkadulla (hel.fi-uutinen)
Reittiopas(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Antti Pulkkinen