Reetta Vanhanen Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi itselleen 14. kesäkuuta kokouksessa uuden puheenjohtajiston. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Reetta Vanhanen (vihr.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Harry Bogomoloff (kok.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Ville Jalovaara (sd.).
Helsingin kaupunginvaltuustoa johtaa seuraavan vuoden  Reetta Vanhanen (keskellä). Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Harry Bogomoloff ja toinen varapuheenjohtaja Ville Jalovaara . Kuva: Sakari Röyskö
Helsingin kaupunginvaltuustoa johtaa seuraavan vuoden Reetta Vanhanen (keskellä). Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Harry Bogomoloff ja toinen varapuheenjohtaja Ville Jalovaara . Kuva: Sakari Röyskö

Reetta Vanhanen on lääketieteen tohtori ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Kaupunginvaltuuston jäsen Vanhanen on ollut vuodesta 2017.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginvaltuusto valitsee kunkin vuoden kesäkuun ensimmäisessä kokouksessaan keskuudestaan puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan vuoden mittaiseksi toimikaudeksi.