Matkailun tapahtumat

Matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö järjestää monia tapahtumia itsellisesti ja yhteistyössä sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tällä sivulla

Keijo Leppänen.
Keijo Leppänen

Matkailu- ja tapahtumaturvallisuusseminaarin keynote-puheenvuoron pitää toimittaja/VTM Keijo "Keke" Leppänen aiheenaan "Mitä on hyvä esiintyminen turvallisuuteen liittyvistä, toisinaan vaikeistakin aiheista?”

Helsingin matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaari 31.10.2024 klo 9–12

Tervetuloa Helsingin matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaariin Helsingin kaupungintalolle (Pohjoisesplanadi 11–13) torstaina 31.10.2024 klo 9.00–12.00!

Osana Helsingin matkailu ja kohdepalvelut- yksikön koordinoimaa turvallisuustyötä järjestämme jälleen vuosittaisen matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaarin. Kolmituntinen aamupäivä antaa oivan kattauksen ajankohtaista turvallisuustietoa yhteistyökumppaneillemme. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu kaikille verkostokumppaneillemme sekä matkailun ja tapahtumien sidosryhmille.

Turvallisuus on yksi Helsingin kaupungin arvoista. Turvallinen ja viihtyisä asuin- ja asioimisympäristö ovat tärkeitä sekä asukkaille ja kaupungissa vieraileville. Lisäksi kaupunki haluaa luoda turvallisen ympäristön yrityksille ja muille toimijoille. Turvallisuus edistää kaupungin hyvää mainetta niin asuinpaikkana, liiketoimintaympäristönä kuin kiinnostavana matkailu- ja tapahtumakaupunkinakin sekä lisää kaupungin vetovoimaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.10.2024.

Ilmoittaudu: Matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaari 31.10.2024(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaarin 31.10.2024 tallenne(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ohjelma:

Lämpimästi tervetuloa!

Helsingin ruokakulttuurin tekijät 4.11.2024 klo 9.00–12.15

Helsingin kaupunki kutsuu koolle kaikki Helsingin ruokakulttuurin tekijät osana Syötävä Helsinki -ruokavuotta. Järjestämme kaikille avoimen tilaisuuden maanantaina 4.11.2024 K-Kampuksella Kalasatamassa (Työpajankatu 12).

Vetovoimainen ja kansainvälisesti kiinnostava ruokakulttuuri syntyy yhteistyöllä, ja meille on tärkeää kuulla teidän mielipiteenne ja kehitysideanne. Tilaisuudessa kerromme kaupungin tarjoamista palveluista ja avusta, sekä ennen kaikkea päästämme teidät, ruokakulttuurin tekijät, ääneen.

Inspiraatiota yhteiseen keskusteluun tuo keynote-puhujamme Sofia B. Olsson. Sofia on kokki ja operatiivinen johtaja ravintola VRÅ:ssa, joka on yksi Ruotsin parhaiksi valittuja ravintoloita. Hän on tunnettu kestävämmän ravintolakulttuurin edistämisestä, ja Sofia on myös perustaja ja johtaja Framtidens Krogkultur -yhdistyksessä, jonka tavoitteena on tehdä Ruotsin ravintolakulttuurista maailman tasa-arvoisin. Sofia onkin palkittu mm. Sustainable Innovator of the Year 2023 palkinnolla.

Tavataan runsaslukuisena K-Kampuksella ja nostetaan Helsingin ruokakulttuuri kansainvälisesti yhä vetovoimaisemmaksi! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 27.10.2024.

Ilmoittaudu: Helsingin ruokakulttuurin tekijät 4.11.2024(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ohjelma:

  • 9.30 Tervetuloa! Jerry Tiittala, kaupallinen johtaja, Kespro
  • Helsingistä kansainvälisesti vetovoimainen ruokamatkailukohde, matkailupäällikkö Nina Vesterinen, Helsingin kaupunki
  • Keynote: A sustainable destination from the restaurant perspective, Sofia B Olsson, chef and operations manager at Restaurant VRÅ
  • Helsingin kaupunki ruokakulttuurin tekijöiden apuna – lyhyet pitchaukset:
    • Kestävyys turvaa tulevaisuuden
    • Datan hyödyntäminen
    • Helsingin kaupungin Yritysluotsit apunasi
    • Lupa-asiat kuntoon
    • Sujuva vierailijakokemus
  • Helsingin ruokakulttuurin tekijöiden ääni – Helsingin ruoka- ja ravintolakulttuurin kehittäminen, yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa ja yhteistyö alan toimijoiden välillä
  • Mitä nousi esiin – työpajan lyhyt yhteenveto

Tilaisuuden moderaattori: Samuel Sorainen

Lämpimästi tervetuloa!