Tällä sivulla
- Ladataan sisällysluetteloa
Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan ruoasta tai talousvedestä saatua tartuntaa tai myrkytystä. Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat useimmiten viruksia, bakteereita tai niiden tuottamia toksiineja. Ruokamyrkytyksiä voivat aiheuttaa myös loiset, sienet, myrkylliset kasvit ja kemialliset aineet. Elintarviketoiminnan harjoittajana sinun tulee tehdä ilmoitus kunnan elintarvikevalvontaan, jos myymäsi tai tarjoilemasi elintarvikkeen epäillään aiheuttaneen ruokamyrkytyksen, allergisen reaktion tai muun haitan.
Tee ilmoitus ruokamyrkytysepäilystä elintarviketoiminnan harjoittajana
Tee ilmoitus Ympäristöterveydenhuollon sähköisessa Ilppa-asiointipalvelussa, josta se ohjautuu ainoastaan elintarvikehuoneiston valvojalle. Valvoja pyytää tarvittaessa sinulta lisätietoja ja antaa toimintaohjeita.
Asioi verkossa
Ilmoita ruokamyrkytysepäilystä
Miten ilmoitan asiakkaana ruokamyrkytysepäilystä?
Jos olet ollut asiakkaana Helsingissä elintarvikkeita myyvässä tai tarjoilevassa yrityksessä ja epäilet syömäsi ruoan tai juoman aiheuttaneen sinulle ruokamyrkytysoireita, allergisen reaktion tai muun haitan, tee kuluttajan ilmoitus Ympäristöterveydenhuollon sähköisessä Ilppa-ilmoituspalvelussa. Suosittelemme antamaan palautetta myös suoraan yritykselle.
Siirry Ilppa.fi-palveluun.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)