Rulltrapporna vid Fredriksgatans ingång till Kampens metrostation stängs under veckoslutet den 5–7 maj

Alla rulltrappor vid Fredriksgatans ingång till Kampens metrostation är ur bruk från och med fredagen den 5 maj kl. 18. Rulltrapporna tas i bruk måndagen den 8 maj då metrotrafiken startar.
Fredriksgatans ingång till Kampens metrostation. Bild: Cyclomedia / Helsingin kaupunki
Fredriksgatans ingång till Kampens metrostation. Bild: Cyclomedia / Helsingin kaupunki

När rulltrapporna är stängda tar du dig bäst till metroplattformen via Kampens affärscentrum. Hissarna vid Fredriksgatans ingång till metrostationen vi Fredriksgatan kan användas, men vi förväntar oss trängsel i dem.

Från och med måndagsmorgonen den 8 maj öppnar vi två rulltrappor vid Fredriksgatans ingång till metrostationen, varav en går upp och en går ner. Den tredje rulltrappan är stängd tills vidare.

Det är nödvändigt att stänga rulltrappan tillfälligt, eftersom en tillfällig skyddsvägg byggs mellan rulltrapporna. Under de kommande åren förnyas rulltrapporna helt.

Trapparbetena är en del av det pågående förbyggandet

 

I Kampen repareras områdets infrastruktur och vi förbereder bygget av en ny hälso- och välfärdscentral. Helsingfors stad beställer arbetena och de utförs av YIT.

På gatuområdet vid Kampens metrostation kring Fredriksgatans biljetthall fortsätter också arbetet med att flytta kommunaltekniska ledningar.

I maj inleds småskaliga flyttningar av tekniken även i närtrafikens (Esbos) bussterminal på nedre planet i Kampens affärscentrum. Arbetena påverkar i liten utsträckning var inkommande bussar släpper av kunderna i terminalen.

Om detaljplanen som möjliggör byggandet träder i kraft, inleds husbyggnadsarbetena av det nya hälso- och välfärdscentret uppskattningsvis vid årsskiftet 2023–2024.

 

Mer information

Följ på webben hur förbyggandet framskrider (på finska):www.yit.fi/keskustanthk(Länk leder till extern tjänst)
Information om kollektivtrafiken: hsl.fi/sv(Länk leder till extern tjänst)

 

 

Fredriksgatans ingång Bild: HSL
Fredriksgatans ingång Bild: HSL