Aleksis Kiven kadun peruskorjaus alkaa syyskuussa

Helsingin kaupunki saneeraa vesijohtoverkostoa Aleksis Kiven kadulla ja sitä ympäröivillä kaduilla. Hankkeen urakoitsijaksi on valittu GRK Suomi Oy, joka aloittaa työt alueella syyskuun 2024 alussa. Vesihuollon saneerauksen yhteydessä parannetaan liikennejärjestelyjä Aleksis Kiven kadulla ja Fleminginkadulla. Töiden vuoksi jalankulku- ja pyöräilyreitteihin sekä julkisen liikenteen pysäkkeihin tulee väliaikaisia muutoksia. Urakka valmistuu arviolta lokakuuhun 2026 mennessä.
Katutöitä tehdään Aleksis Kiven kadulla, Fleminginkadulla, Kustaankadulla, Vaasankadulla, Harjukadulla ja Kinaporinkadulla.
Katutöitä tehdään Aleksis Kiven kadulla, Fleminginkadulla, Kustaankadulla, Vaasankadulla, Harjukadulla ja Kinaporinkadulla.

Aleksis Kiven kadun ja sitä ympäröivien katujen vanhan vesijohtoverkoston päivittäminen on tärkeää, jotta vältetään mittavat remontit sekä putkirikot. Urakka käynnistyy Aleksis Kiven kadun eteläisen reunan vesijohdon rakentamisella. Alkuvaiheessa parannetaan vesihuoltolinjoja myös Kinaporinkadulla ja Vaasankadulla.  

– Alueen vesihuollon uusiminen on kriittistä vanhojen huonokuntoisten vesijohtojen takia, ja samalla on mahdollisuus tehdä parannuksia liikennejärjestelyihin, kertoo projektinjohtaja Heikki Kosonen Helsingin kaupungilta.  

– Työt alkavat syyskuun alussa. Urakasta voi aiheutua melu-, pöly- ja tärinähaittaa, mutta pyrimme minimoimaan haitat asukkaille sekä alueella liikkuville. Työvaiheista kallion louhinta, joka suoritetaan pääsääntöisesti kiilaamalla, aiheuttaa eniten melua, mutta louhintatöistä ilmoitetaan etukäteen, sanoo GRK Suomen Sampsa Turpeinen.  

Työt vaikuttavat alueella liikkumiseen  

Urakassa parannetaan liikennejärjestelyjä Aleksis Kiven kadulla Sturenkadun ja Hämeentien välisellä osuudella sekä Fleminginkadulla. Aleksis Kiven kadulle rakennetaan pyöräkaistat sekä joukkoliikennekaista välille Sturenkatu–Fleminginkatu. Lisäksi Fleminginkadulle tulee uusi raitiovaunu- ja bussiliikenteen pysäkki.

Töiden aikana jalankulku- ja pyöräilyreitteihin sekä julkisen liikenteen pysäkkeihin tulee väliaikaisia muutoksia.  

– Väliaikaiset kulkureitit järjestetään esteettömiksi ja kulku alueen kiinteistöihin säilyy koko ajan, vakuuttaa työmaan vastaava mestari Sampsa Turpeinen.

Lehmuskujannetta uudistetaan

Aleksis Kiven kadun näyttävää ja historiallista lehmuskujannetta uudistetaan. Nykyiset puut korvataan kokonaisuudessaan uusilla Fleminginkadun ja Harjukadun välillä. Puiden uudistaminen kerralla mahdollistaa uusille puille paremmat kasvuolosuhteet.  

Harjukadun ja Kinaporinkadun välillä nykyiset puut pääosin säilytetään ja kujannetta täydennetään uusilla puilla.

Katutyön valmistuttua puita on enemmän kuin lähtötilanteessa.