Business Helsinki Accelerator kiihdyttää startup-yrityksiä kasvuun

Business Helsinki Accelerator tarjoaa kaupungin yritysneuvontapalveluita kansainväliseen kasvuun tähtääville startup-yrityksille. Tarkoituksena on auttaa yrityksiä löytämään rahoitusta sekä yhteistyökumppaneita ja yhdistää startup-ekosysteemin toimijoita toisiinsa. Palvelu on ilmainen ja yritykset voivat hakeutua sen pariin koska tahansa.
Business Helsinki tarjoaa laajan valikoiman yritys-, innovaatio-, matkailu- ja työllisyyspalveluita.  Kuva: Sakari Röyskö
Business Helsinki tarjoaa laajan valikoiman yritys-, innovaatio-, matkailu- ja työllisyyspalveluita. Kuva: Sakari Röyskö

- Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uutta luovalle yritystoiminnalle. Haluamme tarjota pääkaupunkiseudun startupeille pitkäkestoista tukea kasvun saavuttamiseksi tässä haastavassa taloustilanteessa, kertoo palvelupäällikkö Timo Helenius Helsingin kaupungilta.

Business Helsinki Accelerator -palvelu tukee hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksiä sekä tiimejä, jotka ovat edenneet kehitettävän tuotteen tai palvelun kanssa ideointivaiheen ohi. Tavoitteena on antaa pitkäaikaista tukea ja henkilökohtaista valmennusta kansainväliseen kasvuun tähtääville yrityksille. Palvelusta saavat lisäksi yksilöllistä valmennusta myös nekin startupit, jotka eivät vielä täytä varsinaisen kiihdytysvalmennuksen kriteereitä.

Osallistujat saavat kaupungilta tukea tiimin rakentamiseen, kasvun suunnitteluun ja rahoituksen hakemiseen

Business Helsinki Acceleratoriin osallistuvat yritykset saavat tuekseen henkilökohtaisen ja kokeneen yritysvalmentajan. Lisäksi osallistujat saavat kaupungilta tukea muun muassa tiimin rakentamiseen, kasvun suunnitteluun ja rahoituksen hakemiseen. Henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi Business Helsinki Accelerator tarjoaa laajoja verkostoitumismahdollisuuksia sijoittajien ja muiden innovatiivisten yrittäjien kanssa.

Yrityskohtaisesti räätälöidyn ja pitkäkestoisen valmennuksen tavoitteena on kehittää startup-yritysten liiketoimintaosaamista ja edistää niiden selviytymismahdollisuuksia aiempaa haastavammassa taloustilanteessa.

Helsingin seudun startup-ekosysteemi kukoistaa kansainvälisessä vertailussa

Kasvuyritysten tukeminen ja niiden menestyminen houkuttelee pääkaupunkiseudulle myös koti- ja ulkomaista sijoituspääomaa, osaajia ja muita kasvuyrityksiä. Business Helsinki Accelerator palveleekin myös ulkomaisia startup-yrityksiä, joista osa harkitsee muuttoa Helsinkiin. Monikansallisten tiimien osuus säännöllisesti valmennettavista asiakkaista on noin 50 prosenttia.

Business Helsinki Accelerator perustettiin joulukuussa 2020. Se on tähän mennessä palvellut jo noin 500 yritystä tai tiimiä, joista noin 160 oli viime vuonna säännöllisen henkilökohtaisen valmennuksen piirissä. Kiihdyttämö on ollut jo tähän mennessä menestys, sillä asiakasyritykset ovat keränneet valmennuksen aikana yli 15 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta.

Helsingissä on laajemminkin kansainvälisesti houkutteleva ekosysteemi startup-toiminnalle. Esimerkiksi kesällä 2022 julkaistussa Global Startup Ecosystem -raportissa Helsinki sijoittui Euroopan neljän parhaan kaupunkiseudun joukkoon, kun arvioitiin kaupunkien startup-ekosysteemin kokoa ja suorituskykyä niiden rahoituksen ja yritysmyyntien arvon perusteella. GSER-raportti on maailman kattavin ja laajasti luettu startup-tutkimus.

Kuinka hakea mukaan Business Helsinki Acceleratoriin?

Kaikki helsinkiläiset startup-yritykset voivat hakea mukaan Business Helsinki Acceleratorin palveluiden ja ohjelman pariin milloin tahansa.

Varaa aika yritysvalmentajalle hel.fi/businesshelsinki -sivujen kautta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen
startup@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Jätä viestissä yhteystietosi ja esittele lyhyesti, missä toiminnan vaiheessa olet ja mihin toivot saavasi tukea ohjelmasta.

Mitä Business Helsinki Accelerator tarjoaa yrittäjälle?

  • Säännöllisiä valmennuksia kokeneiden ja henkilökohtaisten yritysvalmentajien kanssa
  • Apua yrityksen tarjoaman ratkaisun sopivuuden arviointiin
  • Tukea kasvusuunnitelman tekemiseen ja liiketoimintamallin valintaan
  • Kartoitusta alkuvaiheen rahoitusmahdollisuuksiin
  • Pääsyn Helsingin ekosysteemipalveluihin ja laajaan valikoimaan kaupungin kokeilualustoja
  • Mahdollisuuksia verkostoitua sijoittajien, alan asiantuntijoiden sekä muiden yrittäjien kanssa

Artikkeli on alun perin julkaistu Yritystä Stadiin -lehdessä 28.4.2023.