Hakaniemen ja Merihaansillan katusuunnitelmia esillä - asukastilaisuus verkossa 11. maaliskuuta

Hakaniemen ja uuden Merihaansillan katusuunnitelmia on esillä 3.–16.3.2021.
Havainnekuva uudesta Näkinsillasta

Hakaniemen uusia katusuunnitelmia on esillä 3.–16. maaliskuuta. Suunnittelijat esittelevät niitä verkkotilaisuudessa 11. maaliskuuta. Uudet katusuunnitelmat koskevat aluetta, joka ulottuu Pitkänsillan kupeesta John Stenbergin rannasta Hakaniemenrantaan ja aina Näkinsiltaan saakka.

Samassa yhteydessä esillä ovat myös uuden Merihaansillan suunnitelmat. Silta yhdistää Merihaan ja Kalasataman eteläkärjessä sijaitsevan Nihdin.

Katujen rakentaminen liittyy Hakaniemen katujen kunnostamiseen ja Kruunusillat-raitiotien toteuttamiseen. Tavoitteena on parantaa katujen toimivuutta tulevina vuosikymmeninä ja lisätä viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Lisäksi uudet kadut mahdollistavat pikaraitiotien rakentamisen. 

Asukastilaisuus
verkossa 11. maaliskuuta

Suunnittelijat kertovat suunnitelmaluonnoksista verkkotilaisuudessa torstaina 11.3. kello 17–19. Verkkotilaisuudessa voi esittää asiantuntijoille kysymyksiä tai kommentteja chatin kautta.

Osallistujilta ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa ja liittymislinkki Teams live –tapahtumaan julkaistaan tilaisuuden verkkosivulla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katusuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 3.3.–16.3.2021 välisenä aikana verkossa osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).

Hakaniemeen uusia
asuinkortteleita ja puistoja 

Hakaniemenranta uudistuu 2020-luvulla. Alueen uusi asemakaava on tullut voimaan osittain 11.9.2020.

Katujenlinjauksia muuttamalla sekä meritäyttöjen avulla Hakaniemestä vapautuu uutta rakennusmaata kaikkiaan kolmelle uudelle asuinkorttelille. Asukkaita on tulossa lisää yli tuhat. Asuinkortteleiden ensimmäiset kerrokset on varattu liiketiloille. Rantojen rakentaminen antaa tilaa uusille puistoalueille ja satamille, jotka kaupunki toteuttaa myöhemmässä vaiheessa.

Lue lisää Hakaniemen uudistuksesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lue lisää Kruunusillat-raitiotiestä

Uutinen julkaistu 3. ja tuoreutettu 11.3.