Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta. Satakielikuussa kirjastoissa on erityisen paljon monikielisiä tapahtumia.
Kirjastonhoitaja, pipopäinen mies, lukee pienille lapsille ääneen.

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta maanantaista alkaen. Satakielikuukausi on vuosittainen monikielisyyttä juhliva jakso Kansainvälisen äidinkielen päivän (21.2.) ja Maailman runouden päivän (21.3.) välillä. Kuukauden aikana myös kirjastoissa järjestetään tapahtumia, joissa tuodaan esiin kielellistä rikkautta ja tarkastellaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta.

Helmet-kirjastoissa muun muassa luetaan satuja monella kielellä.

Tapahtumissa noudatetaan voimassa olevaa koronaohjeistusta. Tapahtumat järjestetään tarvittaessa etätapahtumina.

Satakielikuukautta on vietetty Suomessa vuodesta 2015 ja Pohjoismaissa vuodesta 2017 nimellä Multilingual Month. Vuonna 2020 Satakielikuukauden koordinoi Monikielinen kirjasto yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun, Kulttuurikeskus Caisan ja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen kanssa.

Tapahtumat Helmet-kirjastoissa: https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Tapahtumat?s=satakielikuu*&es=21.2.2021&ee=21.3.2021&page=1(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Satakielikuukausi-tapahtumat Suomessa: https://satakielikuukausi.org/ohjelma-program-2021/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Helsingin kaupunki / Andrey Shadrin