Helsingin kaupunginhallitus esittää Sörnäisten metroaseman remontin hyväksymistä - päiväkoti Tunturille tulossa uudisrakennus

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 10.5. esittää valtuustolle Sörnäisten metroaseman perusparannukseen liittyvän hankesuunnitelman hyväksymistä.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 10.5. esittää valtuustolle Sörnäisten metroaseman perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannuksen tavoitteena on parantaa tilojen turvallisuutta, viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta sekä tukea alueen laadullista kehittymistä.Metroaseman lippuhallitason kohentaminen on osa Vaasanpuistikon ja Sörnäisten alueen kehittämistä.

Hankkeen arvonlisäveroton enimmäishinta sisältäen suunnittelun, rakennustyöt sekä hankkeen aikaiset lisä- ja muutostyöt ovat noin 10 miljoonaa euroa.

Asia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Päiväkoti Tunturille uusi rakennus

Kaupunginhallitus hyväksyi päiväkoti Tunturin korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Päiväkoti Tunturi toimii vuonna 1982 rakennetussa rakennuksessa Mellunmäessä osoitteessa Korvatunturintie 7. Nykyisten tilojen sisäilmaongelmiin ei ole löydetty pysyvää ratkaisua, eivätkä päiväkodin tilat vastaa toiminnallisesti nykyisen varhaiskasvatuspedagogiikan vaatimuksia. Siksi on tarkoituksenmukaista purkaa rakennus ja korvata se uudisrakennuksella.

Hankkeen laajuus on noin 1 564 brm² ja rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 6,9 miljoonaa euroa.

Sisäisen tarkastuksen päällikkö valittiin

Kaupunginhallitus päätti ottaa kauppatieteiden maisteri Pia Linjan sisäisen tarkastuksen päällikön virkaan. Sisäisen tarkastuksen päällikön virka oli julkisesti haettavana 19.2. - 12.3.2021 ja tehtävään tuli 21 hakemusta. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Kaupunginhallitus merkitsi lisäksi tiedoksi kaupunkistrategian 2017-2021 toteutumisen arvioinnin. Strategian yhteenvetoon on koottu strategiakauden keskeiset onnistumiset, kehityskohteet ja opit perustuen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen hyväksymien tavoitteiden ja mittareiden toteumiin. Kaupunkistrategian 2017-2021 toteutumisesta kerrotaan lisää kesäkuun alussa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.