Helsingin Laajalahden matkaluistelurata suljettu

Helsingin Laajalahteen meren jäälle on tehty matkaluistelurata, joka on ulkoilijoiden käytössä niin kauan kuin jäällä liikkuminen on turvallista.
Kaksi retkiluistelijaa luistelee merenjäällä Helsingin edustalla.

Laajalahden matkaluistelurata on suljettu lämmenneen sään takia turvallisuussyistä perjantaista 26.2. lähtien. 

_________________________________________________________

Helsingin Laajalahteen meren jäälle on tehty matkaluistelurata, joka on luistelukunnossa tiistaista 16. helmikuuta lähtien. Helsingin liikuntapalvelut kartoitti perjantaina jäiden paksuutta ja mahdollisuutta matkaluisteluradan tekemiseen. Laajalahdessa merenjään vahvuus ja olosuhteet olivat kunnossa ja radan tekeminen aloitettiin lauantaina. Rata on nyt luistelukunnossa, se on useita metrejä leveä ja lenkin pituus on noin 2 kilometriä. Lähtöpaikan osoite on Munkkiniemenranta 2.

Matkaluistelurata on ulkoilijoiden käytössä niin kauan kuin jäällä liikkuminen on turvallista. Luisteluradan ja jään kuntoa seurataan päivittäin, ja rataa esimerkiksi aurataan ja harjataan aina tarpeen tullen. Rataa jäädytetään tällä viikolla vielä torstain ja perjantain aikana jään kunnosta riippuen. Laajalahden rata on ainoa meren jäälle tällä talvikaudella tehtävä kaupungin ylläpitämä matkaluistelurata.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Uutista päivitetty 26.2.2021 kello 9.40.