Helsingin perhehoito etsii uusia sijais-, vastaanotto- ja tukiperheitä

Helsingin perhehoito järjestää keskiviikkona 11. syyskuuta infotilaisuuden, johon ovat tervetulleita kaikki perhehoidon eri toimintamuodoista kiinnostuneet.
Tuki- tai sijaisperheenä voivat toimia lapsiperheet, pariskunnat tai sinkut.
Tuki- tai sijaisperheenä voivat toimia lapsiperheet, pariskunnat tai sinkut.

Infotilaisuudessa pääset kuulemaan erilaisista perhehoidon muodoista. Paikan päällä on kokemusasiantuntijoita kertomassa omasta polustaan ja kokemuksistaan. 

Helsingin perhehoito järjestää infotilaisuuden keskiviikkona 11.9. kello 17.30–19.30 Kallion virastotalossa (osoite Toinen Linja 4 A).

Ilmoittaudu infotilaisuuteen keskiviikkoon 11.9. kello 12 mennessä lomakkeella(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tai sähköpostitse niina.marjoniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Ketkä voivat toimia tuki- tai sijaisperheenä?

Tuki- tai sijaisperheenä voivat toimia eri elämäntilanteissa olevat henkilöt – lapsiperheet, pariskunnat tai sinkut.  Toiminta sopii lapsista pitävälle aikuiselle tai perheelle, jossa omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Tärkeää on se, että perheellä on aikaa lapselle sekä voimavaroja ja kykyä vastata hänen tarpeisiinsa. Tuki- tai sijaisperhetoiminnassa ei vaadita erityistaitoja, ja tarjoamme ammattilais- ja vertaistukea matkan varrella.

Perhehoidossa on tarjolla monenlaisia tehtäviä  

Voit itse päättää, mihin sitoudut ja kuinka pitkäksi aikaa:

  • keikkaluonteisesti muutamiksi tunneiksi kerrallaan
  • viikonlopuksi tukiperheenä
  • sijaisperheen lomasijaiseksi
  • freelancer-vastaanottoperheeksi  
  • kasvatusvastuuseen sijaisvanhempana

Perhehoidon muotoja on monia

Sijaisperhe

Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Sijaisvanhemmiksi haetaan tavallisia perheitä, joilla olisi aikaa ja kiinnostusta olla osa apua tarvitsevan lapsen elämää. Sijaisvanhemmuudesta voi alkaa elämän pituinen yhteinen matka.  

Perheet käyvät ennakkovalmennuksen, jossa käsitellään muun muassa yhteistyötä lapsen läheisten ja viranomaisten kanssa ja miten käsitellä sijoitetun lapsen kokemia menetyksiä. Valmennuksen jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, ryhtyykö perhe tehtävään. Jokainen perhehoitajaksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä moniammatillisen tukiverkoston.  

Vastaanottoperhe

Lapsi tulee vastaanottoperheeseen silloin, kun lapsen perheessä on kriisi ja kotitilanne vaatii selvittelyä. Lapsi on perheessä muutamasta päivästä useaan kuukauteen. Toisen vastaanottoperheen vanhemmista tulee olla kokopäiväisesti kotona lapsen kanssa.  

Freelancer-vastaanottoperhe on käytettävissä oman aikataulunsa mukaan.  

Tukiperhe

Tukiperheessä lapsi yökyläilee säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Tukiperheissä tehdään tavallisia asioita, kuten ulkoillaan, harrastetaan ja satsataan mukavaan yhdessäoloon. Kun lapsi on vierailulla tukiperheessä, lapsen omat vanhemmat saavat tervetulleen lepohetken.  

Sijaishoitaja

Sijaisperheellä ja vastaanottoperheellä voi olla sijaishoitaja.  Sijaishoitaja hoitaa vastaanottoperheeseen tai sijaisperheeseen sijoitettua lasta joko omassa kodissaan tai lapsen sijaisperheessä perhehoitajan vapaan aikana. Tarve voi olla muutamasta tunnista viikonloppuun.

Sinua voisi kiinnostaa