Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun lopputapahtuma 16. maaliskuuta – katso Helsinki-kanavalla

Kuka pääsi Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun finaaliin ja kuka nappaa palkinnon? Ja mitä Helsingin kaupunki on oppinut kilpailuprosessin aikana?
Näkymä Jätkäsaareen. Kuva Helsinki Marketing, Yiping Feng ja Ling Ouyang.

Helsinki Energy Challenge -haastekilpailu on ollut vuoden mittainen kunnianhimoinen projekti, jolla on haettu ratkaisuja, joiden avulla kaupunki voidaan tulevien vuosikymmenien aikana lämmittää kestävästi, ilman biomassan käyttöä. 

Kaupunkien rooli ilmastokriisin vastaisessa taistelussa on ratkaiseva. Yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa. Kaupungit kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta ja ovat vastuussa yli 70 prosentista maailman hiilidioksidipäästöistä. Tällä hetkellä noin 56 prosenttia Helsingin hiilidioksidipäästöistä aiheutuu rakennusten lämmittämisestä, siksi kestävän lämmitystavan löytämisellä on ratkaiseva vaikutus kaupungin päästömäärään.

On aika paljastaa haastekilpailun tulokset. Kuka pääsi haastekilpailun finaaliin ja miten nuo joukkueet ratkaisivat haasteen? Mitä kansainvälinen tuomaristo päätti – kuka nappaa palkinnon? Ja mitä Helsinki on oppinut kilpailuprosessin aikana?

Tervetuloa Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun lopputapahtumaan!

Aika: 16.3.2021 kello 14–16.30
Suora lähetys Helsinki-kanavalla: https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/event/home?eventId=93691418(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tilaisuus on englanninkielinen.

Helsinki Energy Challenge -verkkosivusto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (englanniksi)
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutinen julkaistu 9. ja tuoreutettu nostoksi 16.3.