Hoidat laskuasiat sujuvasti ja turvallisesti Talpan asiointipalvelussa

Nyt saat kätevästi yhteyttä Talpaan eli Helsingin kaupungin taloushallintopalveluun uuden asiointipalvelun kautta, jonne kirjaudut vahvan tunnistautumisen kautta ja vaikka mobiilisti. Voit asioida myös yrityksen tai toisen henkilön puolesta, jos sinulla on valtuutus.
Kuvituskuva. Tyttö selailee puhelinta.

Nyt saat kätevästi yhteyttä Talpaan eli Helsingin kaupungin taloushallintopalveluun uuden asiointipalvelun kautta, jonne kirjaudut vahvan tunnistautumisen kautta. Voit ottaa yhteyttä silloin kun sinulle sopii ja myös seurata oman asiasi käsittelyn etenemistä. Asiointipalvelun lisäksi tavoitat asiantuntijamme puhelimella arkisin kello 9–15.

Asiointipalvelun osoite on: talpa.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Talpan kanssa asiointiin on aiemmin ollut useita eri väyliä ja useampia eri sähköpostiosoitteita. Uuden palvelun avulla asioit yhden kanavan kautta, aina samassa paikassa, myös mobiililaitteella.

Uusi asiointipalvelu on sähköpostia tietoturvallisempi tapa ottaa yhteyttä Talpaan. Voit myös asioida toisen henkilön tai organisaation puolesta, jos sinulla on siihen valtuutus. Vahva tunnistautumien tarkoittaa käytännössä joko verkkopankkitunnuksia tai esimerkiksi kännykän mobiilivarmennetta.

Asiointipalvelussa voit esimerkiksi kysyä saamastasi tai lähettämästäsi laskusta tai pyytää laskun eräpäivän siirtämistä. Sähköinen asiointipalvelu on käytössäsi kaikkina vuorokauden aikoina, ja voit olla meihin yhteydessä sinulle sopivana aikana.

Taloushallinnon puhelinpalvelu on avoinna arkisin kello 9–15, puh. 09 - 310 25300.

Voit asioida toisen henkilön tai organisaation puolesta

Jos asioit läheisesi puolesta viranomaisasioissa, muista että tarvitset valtuutuksen jatkossa, jotta voit jatkaa läheisesi asioiden hoitamista. Tarvitset valtuutuksen henkilöltä, jonka puolesta asioit.  

Valtuutuksen voit tehdä suomi.fi-palvelussa sähköisesti. Voit myös tulostaa asiakirjan tai käydä digi- ja väestötietoviraston palvelupisteessä tekemässä valtuutuksen. Valtuutuksen tekemisestä lisätietoja osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)   

Kaupungin työntekijöille lisää joustavuutta palkka-asioiden hoitamiseen

Tunnistautumisen ansiosta myös kaupungin työntekijöiden asiointi helpottuu. Saat yhteyden palkanlaskentaan, vaikka sinulla ei olisi käytössäsi työpuhelinta tai tietokonetta. Aiemmin asiointipalvelua on voinut käyttää ainoastaan kaupungin intranetin kautta.

Uutena työntekijänä voit hoitaa palkka-asioitasi sujuvasti jo ennen työsuhteen alkamista. Asiointipalvelussa voit esimerkiksi toimittaa verokortin, kysyä palkanmaksusta tai pyytää palkka- tai palvelusaikatodistuksia.

Asiointipalvelun osoite on: talpa.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Palkkapalvelut tavoitat myös puhelimitse, puh. 09 - 310 25500 arkisin kello 9-15. Palkan- ja palkkioidenmaksun kaikki yhteystiedot(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sinua voisi kiinnostaa