Jätkäsaaren kirjasto uudistetaan erityisesti lapsille sopivaksi

Jätkäsaaren kirjasto on remontissa 29.11-2.1. Kirjaston yleisilme uudistetaan erityisesti lapsille sopivaksi.

Jätkäsaaren kirjasto suljetaan maanantaina 29. marraskuuta loppuvuoden ajaksi. Remontissa kirjaston yleisilme uudistetaan. Tilan ja kalusteiden pinnoissa ja muodoissa huomioidaan erityisesti lapset, sillä Jätkäsaaressa ja sen lähialueilla asuu suuri määrä lapsiperheitä.

–Keskittymällä Jätkäsaaressa lasten ja perheiden kirjastopalveluihin voimme tehdä yhden osa-alueen kunnolla sen sijaan, että yrittäisimme mahduttaa liian pieneen tilaan kaikki tyypillisimmät kirjastopalvelut. Aikuiset asiakkaat toivotamme myös lämpimästi tervetulleeksi kirjastoon. Otamme asukkaita mukaan suunnitteluun aina, kun haluamme kuulla ajatuksia esimerkiksi lehtivalintoihin tai tapahtumiin liittyen, kertoo palvelupäällikkö Lasse Pekkarinen Helsingin kaupunginkirjastosta.

Vaikka Jätkäsaaren kirjasto on aina painottanut lastenaineistoa, kirjastossa on jatkossakin asiakaspäätteet, lehtihylly ja valikoimaa aikuisille. Kirjastoon voi lisäksi varata mitä tahansa aineistoa Helmet-kirjastojen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kokoelmista.

Kirjastotilan uuden muodoilla ja väreillä leikittelevän ilmeen, jossa huomioidaan lasten mittasuhteet ja näkökulma, on suunnitellut muotoilutoimisto Rune & Berg Design.

Varausten noutopaikka täytyy itse käydä vaihtamassa Helmet.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)-sivulla. Jos noutokirjastoa ei vaihda, varaukset lähetetään remontin ajan Töölön kirjastoon. Lainat voi tavalliseen tapaan palauttaa mihin tahansa kirjastoon.

Entisen Huutokonttorin tiloissa toimiva Jätkäsaaren kirjasto avataan uudistettuna maanantaina 3. tammikuuta osoitteessa Tyynenmerenkatu 1.

Jätkäsaaren kirjaston omat sivut.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Ville Olaskari — Helsingin kaupunki