Kaisaniemenpuistosta kaadetaan huonokuntoisia puita

Kaisaniemenpuistosta joudutaan kaatamaan turvallisuussyistä yhteensä yhdeksän huonokuntoista, vanhaa puuta.
Kuvassa puita Kaisaniemen ulkoreitin varresta.

Kaisaniemenpuistosta joudutaan kaatamaan turvallisuussyistä yhteensä yhdeksän huonokuntoista, vanhaa puuta. Puistosta kaadetaan seitsemän koivua, yksi vaahtera ja yksi vuorijalava. Puut ovat lahoja tai kuivumassa pystyyn, mistä johtuen ne voivat olla vaaraksi puiston käyttäjille.

Kaisaniemenpuiston puille tehtiin puistosuunnittelun taustatiedoksi kattava kuntoarvio kesällä 2020. Nyt kaadettavat puut todettiin kuntoarvioinnissa niin huonokuntoisiksi, että ne on turvallisuuden vuoksi poistettava ennen puiston peruskorjausta.

Suurin osa poistettavista puista kasvaa Svante Olssonin puistokujan varressa. Muut kaadettavat puut kasvavat puiston Unionikadun puoleisella reunalla, Kaisaniemen puistokujan varressa ja hiekkakentän pohjoispuolella.

Puut tullaan kaatamaan kevättalvella maan ollessa jäässä, jotta raskaat koneet eivät riko herkkiä puistoalueita. Työt päättyvät hyvissä ajoin ennen lintujen pesimäaikaa.

Puistosuunnitelmat
esillä asukastilaisuudessa ja verkossa

Kaisaniemenpuiston, Varsapuistikon ja Kaisaniemenranta-nimisen kadun peruskorjauksen suunnittelu on käynnissä. Puisto- ja katusuunnitelmien luonnokset esitellään asukkaille keskiviikkona 17.3. osana alueellista Uutta kantakaupunkia -asukastilaisuutta. Tilaisuuden ohjelma, liittymislinkki ja muut ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat). Suunnitelmat ovat esillä verkossa 17.–30.3.2021.