Kantakaupungin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan verkkotilaisuudessa 17. maaliskuuta

Kantakaupungin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan verkkotilaisuudessa 17. maaliskuuta
Uutta kantakaupunkia -asukastilaisuus verkossa 17. maaliskuuta klo 17 alkaen.

Millainen on huomisen kantakaupunki? Helsingin keskustan suunnitteluhankkeita esitellään Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuudessa 17. maaliskuuta kello 17.00−19.30.

Kantakaupunki elää jatkuvaa muutosta tiivistyen vanhan kaupunkirakenteen sisällä – suunnitteilla on kymmeniä hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista laajempaan täydennysrakentamiseen.  Uutta kantakaupunkia –verkkotilaisuudessa kaupungin asiantuntijat esittelevät ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita kantakaupungin eri kaupunginosista.  

Kaavoituksen ajankohtaiskatsauksessa esitellään lyhyesti kymmenkunta hanketta. Hietalahdenrannan ideasuunnitelmat sekä Elielinaukion kilpailutyöt tulevat pian nähtäville ja kommentoitavaksi, Eteläsataman Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailu puolestaan käynnistyy huhtikuussa ja Savonkadun suunnitteluun on kerätty lähtötietoja alueen asukkailta, toimijoilta ja käyttäjiltä.

Keväällä alkavat Kruunusiltojen valmistelevat työt Hakaniemessä sekä Laakson yhteissairaalan rakentamissuunnitelmat etenevät. Kaisantunnelin rakentaminen on alkamassa, Kasin katutyöt ovat jo käynnissä Töölössä ja Kalliossa. Illassa esitellään myös Kaisaniemenpuiston, Varsapuistikon ja Kaisaniemenranta -nimisen kadun puisto- ja katualueiden sekä Tove Janssonin puiston suunnitelmaluonnokset, joihin voi vaikuttaa 17.3. alkaen. Tilaisuudessa kuullaan myös Länsi-Helsingin ratikasta, katu- ja puistopuiden kunnon seurannasta sekä ryhmärakennuttamishausta.

Aiheista voi kysyä ja keskustella verkkotilaisuuden chatissa. Lisätiedot, ohjeet, tilaisuuden ohjelma, aikataulu ja liittymislinkki löytyvät tilaisuuden verkkosivulta.

Uutinen julkaistu 9.3. Tuoreutettu 15. ja 17.3.