Katu- ja puistotyöt käynnistyvät Helsingissä

Kevään koittaessa alkaa myös katu- ja puistorakentaminen. Helsinki investoi katurakentamiseen tänä vuonna noin 156 miljoonaa euroa, hieman edellistä vuotta enemm
Raitiotiekiskojen asentajia katutyömaalla Hernesaaressa.

Kevään koittaessa alkaa myös katu- ja puistorakentaminen. Helsinki investoi katurakentamiseen tänä vuonna noin 156 miljoonaa euroa, hieman edellistä vuotta enemmän. Suurimman siivun kokonaisuudesta kattavat Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun uudistus, Laajasalontien uudistus, Keski-Pasilan katurakentaminen ja Paciuksenkadun sillan peruskorjaus.

Kasin katutyöt hyvässä vauhdissa

Tämän vuoden mittavin katu-urakka Kasin katutyöt on päässyt hyvin käyntiin. Uudistus nopeuttaa ratikan 8 kulkua, sillä pysäkkien paikkoja optimoidaan, raitiotie erotetaan paikoin autokaistoista ja kiskojen mutkia suoristetaan. Remontti parantaa myös pyöräilijöiden ja kävelijöiden turvallisuutta, sillä kaikille kolmelle kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Myös vesi- ja viemäriputkia sekä kaapeleita uusitaan kadun alla. Valmista tulee alkuvuodesta 2023.

Laajasalontiestä ensimmäinen puistokatu

Laajasalontie on ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, ja sille rakennetaan tilavaraus raitiotielle. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Myös Kruunusillat-raitiotie kulkee aikanaan Laajasalontietä pitkin. Laajasalontien varrelle rakennetaan asuntoja noin tuhannelle asukkaalle.

Laajasalontien urakka on käynnissä ja valmistuu ensi vuonna. 

Keski-Pasilassa katurakentamista ja siltaremontti

Pasilan alueellista pääkatua, Veturitietä, levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Veturitien silta junaradan yli uusitaan. Sillasta tulee kolme kertaa entistä leveämpi. Veturitielle tulee uudet jalkakäytävät ja pyörätiet.

Myös Ratapihakortteleiden asuntokatuja aletaan rakentaa. Katurakentamisen myötä noin 100 000 kerrosneliön eli 1200 asunnon rakentaminen tulee mahdolliseksi.

Paciuksenkadun silta peruskorjataan

Paciuksenkadun huonokuntoinen silta Munkkiniemessä peruskorjataan. Sillan korjaustyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle, sillä niiden vuoksi joudutaan sulkemaan ajokaistoja. Myös raitiotiekiskot kunnostetaan remontin yhteydessä. Sillan kannen korjaustyöt tehdään samanaikaisesti raitiotiekiskojen kunnostuksen kanssa.  

Lisäksi uusitaan sillan pohjoispuolella sijaitseva erillinen kävely- ja pyöräilysilta, jonka maatuki on katkennut. Tämä kulkuyhteys ei ole käytössä remontin aikana. Peruskorjaus käynnistyy toukokuussa ja valmistuu todennäköisesti marraskuussa. 

Korjauksia ja rakentamista kaikkialla kaupungissa

Katuja remontoidaan myös muualla Helsingissä. Herttoniemen yritysalueen katu-urakka laajenee toukokuussa uusille kaduille, Rajasaaren silta uusitaan, Hietaniemen peruskorjaus on käynnissä, Huopalahden asemanseutua kohennetaan, Haaganpuron pato puretaan ja Majatietä levennetään.

Myös puistoja ja liikuntapaikkoja peruskorjataan ja rakennetaan kymmenittäin tämän vuoden aikana. Roihuvuoreen saadaan pesäpalloareena, Keskuspuistoon tulee uusia reittejä, ratsastuspaikkoja kunnostetaan Tuomarinkylässä ja Keskuspuistossa, rakennetaan useita leikkipuistoja ja kunnostetaan tai rakennetaan uusia kuntoportaita.

Lue lisää tänä vuonna alkavista

katutöistä

Lisää aiheesta